Kjærlighet

Smaken av ekte kjærlighet.

Mange av de som henvender seg til meg søker kjærligheten. Og det er jo nettopp dette vi ønsker. Å finne kjærligheten. Og det største kjærlighetsforholdet du noen gang kan utvikle, er forholdet til deg selv. Denne kjærligheten kan ingen ta fra deg, den er for evig din! Er motivasjonen din ekte kjærlighet, kan du oppnå nesten alt.

Å vekke ditt hjerte, åpne det opp for kjærlighet, er den største gaven du kan gi til deg selv. Føl hva det vil si å være deg, være i din kropp og i ditt liv og omfavne deg selv med dyp kjærlighet. Se deg med øynene til skaperkraftens kraft og du vil se at du er elsket, akkurat som du er. Du kan lese mer om kjærlighet til deg selv her.

I dette blogginnlegget vil jeg skrive om kjærligheten til et annet menneske. Og jeg håper ved å vise til min erfaring at jeg vil få deg til å reflektere rundt kjærlighet, din erfaring og dine mønster.

kjærlighet, par

Hva er ekte kjærlighet?

For virkelig å vite hva ekte kjærlighet er, er det imidlertid viktig å vite forskjellen på kjærlighet og kontroll. Kjærlighet og skyld. Kjærlighet og frykt. Kjærlighet og fysisk tiltrekning. Kjærlighet og hat.

Manglende forståelse for dette har skapt troen om at kjærlighet gjør vondt. Ekte kjærlighet vil aldri skade noen. Det er kun tap av kjærlighet som gjør vondt. Dette er vår store frykt, og det som får oss til å holde for hardt på kjærligheten. Og slik skades og brytes den ekte kjærligheten ned.

Kjærligheten kan ikke eies, bare deles og oppleves.

Som mange andre søkte jeg etter denne kjærligheten i andre for mange år tilbake. Det sendte meg ut på en reise hvor jeg både fikk se hva kjærlighet ikke er, men også hva ekte kjærlighet til et annet menneske kan være. Og det er det siste jeg her vil vie min oppmerksomhet og skrive om i dag.

Kjærligheten du har til deg selv, er kjærligheten du har å gi til andre.

Når hjertet banker hardt og blør samtidig.

For noen år tilbake, møtte jeg den store ekte kjærligheten til en mann. Det var et vanvittig sterkt møte på mange plan. Hver gang vi var sammen, føltes det ut som vi var ett, og at tid og sted opphørte. Vi hadde det utrolig fint sammen – lenge. Det virket som det hele var guddommelig styrt. Vi lo og hadde mange dype samtaler om livets gåter. Han realist og jeg åndelig søkende. Det ble min beste, men også min vondeste tid. Men la meg fortelle kort hva som skjedde. Vi var begge på den tiden i hver vår vanskelig livssituasjon. I stedet for å nyte denne store kjærligheten, ble jeg etterhvert redd for å miste den. For det var så utrolig fint det jeg hadde funnet. Det var en så utrolig sterk kontakt mellom oss. Møtet var magisk. Og det var gjensidig.

Men for første gang i mitt liv skulle jeg oppleve å bli sjalu. For en følelse det er å ha i kroppen! Hver gang han dro ut døren så jeg for meg de verste senarioene som var mulig å se for seg. Jeg sendte ren gift inn i hele mitt eget vesen og inn i forholdet. Jeg forandret meg – jeg fikk plutselig et behov for å ha kontroll og fikk skyldfølelse fordi jeg så at dette ødela ikke bare meg, men også forholdet. Jeg var så redd og gråt mye, men viste han aldri denne siden av meg. At andre fortalte meg at han var en flørt, hjalp meg ikke. I dag vet jeg at dette ikke stemmer. Den fysiske tiltrekningen mellom oss var utrolig sterk og vi hadde det helt fantastisk sammen, når vi var sammen.

Ja – jeg fikk en smak av himmelen. Jeg vet det høres klisjè-aktig ut, men de som har opplevd denne form for kjærlighet, vet hva jeg snakker om. Men jeg klarte å ødelegge denne fine kjærligheten med min frykt, min sjalusi, mitt behov for å ha kontroll. Og siden jeg mistet min høyt elskede far i barndommen, ble jeg redd for å miste det jeg elsket senere i livet. Siden jeg hadde dette mønsteret i meg på det indre plan, så begynte jeg å sabotere og ødelegge for meg selv. Den gang var jeg ubevisst på dette mønsteret i meg. I dag er jeg oppmerksom på dette mønsteret og har endret på det. Men da – hadde jeg ikke en sjanse til å unngå denne katastrofen!

Så på ett tidspunkt kom jeg til knekkpunktet, som er punktet hvor du psykisk bestemmer deg for å gå bort fra situasjonen. Jeg følte for å beskytte meg selv og mitt hjerte. I virkeligheten så knuste jeg det. Vi har alle et sånt knekkpunkt før vi tar valget å beveger oss bort fra en vond situasjon. Noen ganger kan vi sette i gang med å bevege oss bort fra situasjonen med en gang vi har kommet til dette knekkpunktet, andre ganger kan det ta år før vi handler. Men når vi har kommet til dette punktet, begynner vi energimessig å bevege oss bort fra personen, situasjonen og evt. stedet det gjelder.

Selv om det var smertefullt å avvise han hver gang han prøvde å ta kontakt med meg, måtte jeg «beskytte» meg selv. Sannheten er at han er et av de fineste menneskene jeg noen gang har møtt i livet og møtet ble sterkt. Han kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt. Men døren er lukket, livet går videre og vi begge er lykkelige med det livet vi lever i dag. Men jeg må bare skrive litt til, når jeg først skribler i vei om dette. Det rare er at ei klarsynt kvinne våren 2013 stoppet meg plutselig på gata i New York. Helt ut av det blå og uten å vite noe som helst om meg, så hun på meg og fortalte at jeg hadde fått oppleve den virkelig store kjærligheten til en mann. Ja, jeg fikk en smak av himmelen, sa jeg – og i dag gjemmer jeg dette gode minnet i mitt hjerte. Jeg føler meg utrolig heldig som har fått opplevd dette.

Så mitt råd til deg er, rydd i mønster som saboterer for deg. Begynn å legg merke til hva som skjer og hvordan du handler i hverdagen. Det er kun ved å la mennesker få være som de er uten å manipulere og kontrollere dem, at følelser vil flyte fritt og åpent. Ønsker du forandring, så gå inn å forandre det som ikke fungerer i dit indre. Ikke tro at du kan forandre andre, for det kan du ikke. Den eneste du kan forandre, er deg selv! Og trenger du hjelp til å forløse vanskelige mønster, så ta gjerne kontakt med meg. Jeg har forstått og lært hvordan vi kan endre på dem. Jeg hjelper deg gjerne.

Ta ikke kjærligheten for gitt!

Kjærligheten trenger å vannes, vedlikeholdes og få næring skal den vokse. Det er trist å se at så mange tar kjærligheten for gitt. Og mange blir i forholdet, selv om kjærligheten har dødd ut for lengst. Og noen – ser ikke hvilken kjærlighet de har hatt før det er for seint. Jeg snakket for litt siden med en eldre kvinne på over 90 år som fortalte at hele livet hadde hun «klaget» over ektemannen mens han levde. Og først nå, etter hans død, oppdaget hun hvilken stor kjærlighet hun egentlig hadde hatt i livet.

Våg å elske høyt!

Helt til slutt vil jeg bare fortelle kort om en kvinne som tok kontakt med meg for en tid tilbake. Hun hadde grått hver dag i over ett år og klarte ikke stoppe å gråte. Hun hadde mistet sin mann så altfor tidlig i livet. Jeg fortalte henne at det var viktig å la hver tåre hun trengte å gråte, få lov å komme ut. Det er prisen vi må betale for å ha elsket høyt. Men heller det, enn aldri å ha fått kjent på ekte kjærlighet!

Livet er en reise i å lære å elske seg selv, for så å utvide denne kjærligheten til andre du møter på din vei.

Hver uke legger jeg ut en ny kanalisering på nettsiden min. Her kan du lese «Du er kjærlighet» og «Du er elsket for evig tid»

Føl deg fri til å dele blogginnlegget videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen