Essensen av glede

Når vi føler forbindelsen til vår egen sjel og det guddommelige i oss, oppstår gleden naturlig. Den rene gleden kommer innenfra, fra vår egen kildeenergi.

Det er flere grunner til at jeg i dag valgte å skrive om glede. Det er noe jeg er genuint opptatt av å leve ut selv, men også lære andre hvordan de kan oppleve ren glede og bade i denne kildeenergien! Jeg har meditert og reflektert mye på glede i mange år, og hva som må til for å oppnå en grunnfrekvens av sann glede i ens væren. Når vi har klart å erverve ren glede som en grunnfrekvens i vår essens, vil utfordringer vi opplever i livet ikke være like vanskelige å gå gjennom. Vi vet at dette bare er en erfaring og ikke en tilstand som definerer hvem vi er i verden eller som sjel. I tillegg har flere kunder begynt å kommentere, etter å ha fått healing, at de har begynt å føle på en dypere indre glede som de tidligere ikke har følt.

Det vi har fokus på, dit går energien vår og det tiltrekker vi oss.

For å få tilgang på denne gleden, er det viktig å rense seg selv på alle nivå. For selv om denne gleden ligger naturlig i oss og er tilgjengelig for oss alle, har vi gjennom mange års negativ påvirkning, glemt hvordan ren glede føles i kropp.

Bli bevisst hvor du har fokuset ditt, hva du bruker tiden din på og hva dette gjør med deg. Du blir påvirket, på godt og vondt, hvert sekund du lever. Gjennom valg du tar, hvor sterk forbindelsen til din egen kilde energi er og samfunnet du lever i.

Det er mange som opplever mangel på glede og føler på et tomrom i tilværelsen sin. Det kommer av at forbindelsen til essensen av den du er, er blitt blokkert og ikke er sterk nok.

Så det mange gjør, i mangel på glede, er å fylle dette tomrommet med nytelse. Det kan være alkohol, shopping, sex, overspising, scrolling på sosiale medier, flere timer daglig med spill og/eller tv-titting o.l. Dette sløver sinnet vårt og gjør oss svake i kraft.

Når vi bytter ut glede med nytelse, erstatter vi oppfyllelse med en utilfredsstillende trang, og slik blir vi avhengige. Fornøyelse kommer fra et sted utenfor oss selv, ikke innenfra. Derfor vil det ikke ha samme kraft og effekt på oss som det glede gir.

når du mister kontakten med deg selv, mister du deg selv i verden!


Echart Tolle


Det er når vi modig vender innover og kommer i kontakt med vårt dypeste, at vi kan finne veien hjem. Du skal aldri ha dårlig samvittighet for å følge hjertet og oppfyllelsen av den du er, uansett hva andre mener eller synes om dette, når du bestemmer deg for å gå i denne retningen. Det er denne veien som vil gjøre deg mest lykkelig og det er her du vil oppleve ren glede.

Happy woman

Til tross for hvor åpen, fredelig og kjærlig du prøver å være, kan folk bare møte deg så dypt som de har møtt seg selv.


Matt Kahn


Jeg er ikke noen fast leser av bibelen, men kommer likevel over både tekster og filmer som forteller noe av som står der. I påsken kom jeg over en serie på tre episoder om Moses på Netflix som var utrolig lærerik og spennende! I høst kom jeg over en tekst fra

Thomasevangeliet som sier: «Hvis du bringer fram det som er i det, vil det du bringer fram redde deg. Hvis du ikke bringer fram det som er i deg, vil det du ikke bringer frem ødelegge for deg.» Åååå, jeg elsker dype tekster og samtaler som virkelig får meg til å reflektere.

Å lytte til hjertes kall er en handling av mot, det tvinger deg til å møte deg selv. Men dette er ikke uten smerte – det vet alle som har fulgt hjertes kall.  Men det å ta feil og gå i feir retning er heller ikke uten smerte, det vet alle som har vandret bort fra essensen fra den de er i håp om å passe inn.

Det finnes to typer smerte, avhengig av hvilke valg du tar her. Velger du å lytte til hjertet og følge ditt indre kall, kan det være at du må skrelle bort lag for lag av beskyttelse, begrensninger, forvrengte trosystem, fordømmelse av selv og andre, face motstand, kaste masker m.m. Mange opplever dette som en tøff og til tider smertefull vei å gå. De som har vandret på denne stien vil nok likevel føle at det har vært verdt utfordringene når de erfarer hvilke positiv effekt det har hatt på alle områder av livet.

Den andre er resultatet av å flykte fra seg selv. Å fornekte essensen av den du er for å passe inn i familien, på arbeidsplassen, i nabolaget eller samfunnet for øvrig koster også mye. Det å undertrykke den du egentlig er, vil bare føre til frustrasjon, stress, uro, mistrivsel med mer, som igjen fører til tap av livskraft og livsglede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen