La sjelen din stråle!

Hva får din sjel til å stråle?

Mer enn noe annet, ønsker jeg for deg at du skal stråle, fylle dagene dine med kjærlighet, liv, glede, inspirasjon og mening. Jeg har troen på at å skape et godt liv, vil åpne opp for en sunnere livsstil og gjøre livet rikere.

Å nære sin sjel, handler om å bli kjent med seg selv på et dypere plan og begynne å lytte til sin sjels sang.

Hvilke hobbyer, aktiviteter eller daglige ritualer gir deg glede eller en dyp følelse av tilfredshet? Hva er det som hvisker og vinker til deg fra ditt indre og som ønsker at du skal sette av mer tid til å gjøre i livet ditt? Vær oppmerksom på denne indre hvisken. Den vil løfte deg opp på en høyere frekvens.

Jeg har samlet en liste over ting som hjelper meg med å nærme min sjel. Jeg oppfordrer deg til å bruke den som et springbrett for å finne ut hva som nærer din sjel.

woman with bright eyes

10 MÅTER Å NÆRE DIN SJEL PÅ

Sett av tid til å være alene

Det er utrolig viktig for din sjels utvikling at du tar deg tid til å være alene i løpet av dagen. Tiden for stillhet trenger ikke være om morgenen, eller et fast tidspunkt på dagen. Ta tak i «alene tid» når du kan. Og har du mulighet, så sett av 15 minutter i stillhet hver dag. Det er når du er alene, sammen med bare deg selv, at du blir i stand til å virkelig føle hvilke behov du har, klarne tankene, se ting fra et høyere perspektiv, drømme og ha en dypere kvalitativ dialog med din sjel, dine åndelige veiledere (enten du er bevisste dem eller ikke) og skaperkraften. Når du tar deg tid til dette, vil du være mer i stand til å stenge ute alle andre stemmer og støy fra hverdagen din og tune inn på stemmen av din egen ånd. Dette vil hjelpe deg til å ta bedre valg, vite når du skal vente og når du skal handle på ting.

Les litt hver dag

Noen ganger er det helt ok å bare la oppvasken og kleshaugen vente, mens du krøller bena sammen under et varmt teppe med en god bok. Det er viktig at du leser bøker om åndelig vekst og personlig utvikling, men jeg tror også det er viktig at du bruker tid på å lese kjente «klassikere»? Hvorfor? Fordi klassiske litteraturverk vil berike ditt sinn, røre ved dine følelser og lidenskaper, fylle deg med nye ideer og vekke din sjel mer enn nyere litteratur.

Selv holder jeg for øyeblikket på med en engelsk bok som tar for seg gammel visdom, moderne vitenskap og en veiledning til den hemmelige kraften i universet. Den er litt tung å lese, fordi den er på engelsk, men den er kjempespennende.

Skriv fra hjertet

Ta deg tid noen minutter hver dag hvor du uttrykker hjertets dypeste tanker og ideer gjennom det skrevne ord. Dette vil røre ved deg på flere plan. Når vi skriver fra hjertet, uttrykker vi våre følelser. Vi er i kontakt med vårt hjerte. Vi gjør samtidig en fysisk og mental handling når vi skriver. Vi former ord og setninger, samtidig som bruker hånden til å skrive. Å skrive vil også hjelpe deg til å åpne opp kraften din til en større kreativitet i deg. Dette vil også hjelpe deg til å uttrykke din stemme, din sjels lengsel. Enten du velger å skrive bare for din egen del eller du ønsker å skrive en bok, et dikt, en sang, en artikkel eller en blogg som meg og dele med andre. Noen trenger det du kan gi.

Verdien av å skrive dagbok

Å skrive dagbok kan være mer enn bare å oppsummere dagens hendelser. Du kan også bruke den til å skrive ned dine kreative ideer, dine drømmer og visjoner for fremtiden, dine mål, dine verdier, hva du ønsker å skape, hva du er takknemlig for i livet i dag, tegn fra universet, drømmer du drømte når du sov og et sted hvor du dumper dine tanker.

Om du jobber med selvutvikling og ønsker å forandre ett eller flere områder i livet ditt, kan en dagbok hjelpe deg til å nå dine mål. Den vil kunne hjelpe deg å holde fokus og energi på hva du ønsker å oppnå. Og det er viktig for å klare å skape forandring. Og har du en dårlig dag, kan dagboken lett vise deg hvor stor fremgang du faktisk allerede har klart å skape! Dette kan være motivasjonen du trenger for å klare å stå på videre. Dagboken vil muligens også gi deg flere aha-opplevelser underveis. Du vil lettere kunne se tanker og følelser som går igjen og som hindrer deg i å komme videre på enkelte områder. Det gir deg muligheter til å tak i dem og dem forløst, slik at du kan nå dine mål raskere.

Hva tror du disse hadde til felles, bort sett fra å være berømte og at de oppnådde mye innenfor sine felt: Den romerske keiseren Marcus Aurelius, statsmannen Seneca, Benjamin Franklin, Marie Curie, Mark Twain, Leonardo da Vinci, Thomas Edison og Albert Einstein? De innarbeidet alle vanen med å skrive dagbok i en eller annen form som sin daglige rutine. De så verdien i å ta seg tid til å skrive dagbok og bruke den til mer enn bare å oppsummere dagens hendelser.

Lytt til din favorittmusikk

Det er så rart, for tidligere tok jeg meg aldri tid til å høre på musikk. Jeg følte det var mer støy enn fred for sjelen, sikkert fordi jeg hadde jobbet hele dagen med barn (og det kan være i overkant mye lyd til tider) og bare trengte stillhet. Men nå som jeg har sluttet som lærer i skolen, kan jeg virkelig sitte å bare lytt til nydelig musikk lenge, spesielt på kveldstid.

Musikk har en enorm effekt på ånd og sjel. På grunn av sin utrolige kraft kan den bringe helbredelse, fred, inspirasjon, glede, håp og oppmuntring. Men den kan også skape stress, uro, tristhet, frykt og aggresjon. Du må bare finne din musikktype, den som resonerer mest til din sjel. Du vil sikkert like flere sjangere. Tenk på hvilken musikksjanger som tjener livet til ånden din. Hvilken type musikk beroliger og løfter din sjel? Hvilken musikk gjør deg inspirert og glad? Og som får tankene og bevisstheten din til å fly tilbake til gode minner eller som får deg til å drømme om noe du ønsker deg inn i livet? Mat din sjel med din favorittmusikk. Liker du å synge eller spille et instrument, er det viktig at du gjør dette. Det er din sjels måte å uttrykke seg på i fysisk form. Men uansett, om du lytter eller skaper musikk, vil musikk hjelpe deg til å uttrykke din sjels dype følelser.

Lyd er hellig. Og lyden i seg selv er kraftfull. Den forbinder oss, helbreder oss og utvider våre hjerter. Mantra chanting på sanskrit åpner oss for å lytte på et dypere nivå og har en gåtefull transformasjonskraft. Dette er en gammel nøkkel som mange har brukt opp gjennom tidene for å låse opp til mysteriene i universet. Selv liker jeg veldig godt å lytte til denne. Vær kreativ og skapende

Vi er alle kreative sjeler. Og vi skaper noe hvert eneste øyeblikk. Men hva brenner du for å gjøre? Hva får sjelen din til å stråle? Å tune inn på sin egen kreativitet, kjærlighet og glede, vil nære og dyrke din sjel som ingenting annet kan. Jeg vil oppfordre deg til å følge din lidenskap og sette av tid til den så ofte du kan, helst hver dag. Det er her du vil hente kraft, inspirasjon og begeistring. Det er da du vil være mest tilstede i nået, åpne opp hjertet og få en større tilgang på indre veiledning.

Tilbring tid i naturen

Naturen kan vekke din sjel og stimulere dine sanser, slik at du føler deg mer levende. Den hjelper deg til å være stille når du trenger det, så du kan høre din sjels stemme. En stemme som vil kunne gi deg indre veiledning, fred, ro, kjærlighet, glede og inspirasjon. Å være ute i naturen vil nære din sjel på så mange måter. Du vil kunne oppleve å få renset energiene om du er sliten, trett og går med bekymringsfulle tanker. Og på denne måten få hevet frekvensen din. Du vil kunne hente kraft, klarhet, mye ideer og inspirasjon bare ved å være ute i naturskjønne omgivelser. Du vil også få tilgang til en større del av livskraften, bare ved å være ute. Og vi trenger skjønnheten naturen gir oss. Der hvor naturen er frodig og sterk, er kraften i naturen sterkest. Hent energi og kraft der.

Invester i ditt eget liv

Noe annet som er viktig for å nære din sjel, er å aldri slutte å lære. Jeg vil faktisk oppfordre deg til å utvikle en livsstil hvor du bestemmer deg for å lære noe nytt hver dag. Det er viktig at vi investerer i vårt eget liv. Hvis vi ikke går fremover, men alt bare blir rutine, stagnerer vi. Vi begynner på ett eller annet tidspunkt å kjede oss. For å skape et godt liv, er det viktig at vi vokser i visdom, kunnskap, forståelse, kjærlighet, nåde med mer. Det er alltid rom for forbedring på alle områder av våre liv. Kultiver dine tanker og ditt sinn, og din sjel vil takke deg!

Å gjøre noe nytt hver dag vil gjenopplive din hjerne, bryte mønster og sparke i gang energien din igjen. Står du fast i en situasjon, er deprimert eller lei deg for noe, så gjør noe nytt hver dag i en uke, og se hva som skjer. Gå en annen vei enn hva du vanligvis bruker til/fra jobb eller butikken, oppsøk nye steder i naturen og treff nye mennesker. I stedet for å sitte hjemme, gå på en kunstutstilling eller se en teaterforestilling, skriv med venstre hånd hvis du er høyrehendt, les en bok du vanligvis ikke ville ha lest med interesse, endre på dine daglige rutiner m.m. Dette vil hjelpe deg til både å få mer energi og åpne opp for å skape endringer i livet ditt. Kjenner du på motstand alt? Ja, den forteller deg nettopp hva du trenger å gjøre.

Lag en fredelig atmosfære rundt deg

Ditt hjem skal være en helligdom for din sjel – et fristed full av kjærlighet, latter og fred. Det bør være et tilfluktssted fra resten av verden for deg og din familie, og et sted for oppmuntring og gjestfrihet til andre. Dekorer og organiser hjemmet ditt på en måte som gleder deg og din familie. Pass på at det er fylt med skjønnhet, hyggelige lyder, deilige aromaer og mest av alt, kjærlighet.

Takknemlighet

Takknemlighet handler om å verdsette livet. Å uttrykke takknemlighet gjør livet ditt rikere. Du vil oppleve at du har det bedre med deg selv og er mer lykkelig, når du uttrykker takknemlighet. Vi har alle noe å være takknemlig for i livet vårt, noe å takke for. Takknemlighet skrur av de negative følelsene og tankene som skuffelse, tristhet, misnøye, bitterhet, og hjelper deg til å tiltrekke flere positive og gode situasjoner/personer i livet ditt. Det er mulig å trene opp graden av takknemlighet i livet sitt. Jeg vil anbefale deg dette, siden det har så mange positive effekter på sjel din.

Trenger du min hjelp på veien, så er du velkommen til å ta kontakt med meg. DU finner min kontaktinformasjon her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen