Veien til ditt høyere Selv – Del ll

Bli kjent med ditt høyere Selv.

Det første trinnet på veien for å få kontakt med ditt høyere selv, er å tro at du har et høyere selv.
Dette er viktig. Deretter er det å begynne å ta kontakt med ditt høyere Selv.
Det finnes mange måter å få kontakt med ditt høyere Selv på. Hvor lett eller vanskelig det er å få kontakt, avhenger av hvor mye du må rydde av veien for å få god nok kontakt til å høre veiledningen fra ditt høyere Selv. Når du starter opp med å kontakte ditt høyere Selv, så forvent at kommunikasjonen blir bedre når du fokuserer flittig på indre vekst. Dette er to viktige forutsetninger, for å kunne oppnå kontakt. Når du oppnår kontakt vil du få en veileder i livet som alltid vet hva som er ditt beste og som alltid vil veilede deg i riktig retning uansett hva du står i. Ditt høyere Selv tar ikke feil.

Pust og smil fredfullt

Start med å ha vanlig indre dialog med ditt Høyere Selv. Bestem deg for å holde kontakten med ditt høyere Selv hele dagen eller så ofte det lar seg gjøre. Si til ditt Høyere Selv, «Jeg vet du er der og jeg ønsker å bli kjent med deg. Vennligst begynn å snakk til meg og led meg til å ta de riktige stegene på veien». Ikke bry deg om denne dialogen er enveis til å begynne med. Det er naturlig. Og det kan virke litt rart i begynnelsen. Men ikke gi opp. Det handler om å være tålmodig her. Og her vil jeg bare si, det er de som fortsetter som vil lykkes med å få kontakt med sitt høyere Selv. Det tar en stund å fjerne spindelvev og koste rent igjen! Fortsett med denne indre dialogen som om du snakker med en venn, still spørsmål, del dine håp – og begynne å lytte etter svar. For de vil komme. Dette kan du gjøre både når du sitter i bilen eller bussen til/fra jobb, lager middag, legger sammen klær, går en tur, trener etc. Du trenger ikke å snakke høyt, du kan snakke inni deg. Så har du lyst å ha kontakt med ditt høyere Selv, så er det bare å sette i gang med å etablere en kommunikasjon med det.

For å høre den indre veiledningen er det viktig å dempe støyen rundt deg.

Finn deg en tid på dagen hvor du kan sitte eller ligge helt i ro alene uten å bli forstyrret. Bare være, uten noen forventninger om at du må gjøre noe. Det er nok at du bare sitter eller ligger i ro. Dette kan føles svært ubehagelig og rart til å begynne med. Tro meg, jeg holdt ut bare tre minutter de første gangene. Nå kan jeg klare å være stille, bare sitte å lytte, uten å sovne i mer enn en time. Får jeg tid til flere mindre økter i løpet av dagen, så prioriterer jeg ofte å sitte i stillhet. Det er helt fantastisk!! Ved å være stille gir du tid og rom for den indre stemmen til å gjøre seg hørt. Den vil gjøre det enten i løpet av den stille tiden eller mens du holder på med dine ting i hverdagen. Det kan for eksempel være at du opplever en synkronitet i hendelser som inntreffer, at noen forteller deg nøyaktig hva du trenger å høre eller at du plutselig får en flash av innsikt.

Når vi mediterer så arbeider vi med å disiplinere tankene våre og slå av den interne skravling som til stadighet fyller hodet vårt. Første gang jeg mediterte husker jeg at jeg var skikkelig svimmel etterpå. Det er ca. ti år siden jeg begynte å meditere nå. Det er kanskje ikke så rart at en blir svimmel om en aldri tidligere hadde slått av den interne skravlingen. Begynn å legge merke til alle tankene du har i hodet i løpet dagen. Det er ikke så reint få. Jeg bruker forskjellige typer meditasjoner, alt etter dagsformen. På dag med mye mas og høyt tempo har jeg funnet ut at jeg trenger guidede meditasjoner. Det vil si at jeg trenger å sitte eller ligge å lytte til noen som guider meg på en reise. Når jeg lytter til denne guidingen, stopper jeg min egen skravleboks. På roligere dager, er det å ligge og lytte til pusten en utmerket meditasjon for meg. Jeg kan også meditere ved å se på flammen til et brennende stearinlys i stillhet. Det finnes mange måter å meditere på. Sitte ved et tre eller et vann i naturen er også fantastisk, lukke øynene og bare være. Det handler om å finne sin måte å komme i dypere kontakt med seg selv på.

Glede

I Del IIl skriver jeg om noen flere fremgangsmåter jeg har brukt for å komme i kontakt med mitt høyere Selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen