Krystallhealing

Jeg var rett og slett gal etter stener i alle farger, størrelser og fasonger.

Jeg har nok med meg minner fra tidligere liv, og jeg har også muligens jobbet med krystaller tidligere, for den interessen jeg hadde for sten som barn var utover det normale. Jeg elsket stener. Spesielt runde, glatte stener som havet hadde vasket. Jeg kunne være i fjøren i timesvis å lete etter stener. Det var som et eventyr hver gang jeg var der. Den ene stenen finere og vakrere enn den andre. Og lommene var alltid fylt til randen. Og ikke mindre fasinert ble jeg av serien den “Hvite sten” som gikk på tv.

Det var først i godt voksen alder jeg ble kjent med at stenene og krystallene hadde en kraft som kunne løse blokkeringer og harmonisere bioenergetiske systemer. Selv om jeg kjente denne kraften som barn ved å leke og holde i stenene, så skjønte jeg ikke at det var det det var. Og det tror jeg ingen i mitt nettverk av voksne skjønte heller, for det var ingen som fortalte meg om denne kraften.

Men i dag vet jeg at hver sten er som regel sammensatt av vann, lys og mineral. Tilsvarende stoffer finnes også i våre legemer, bare ikke i så fast form.  Og hver sten har et bestemt lys som kommer fra fargen på stenen. Og hver farge har sitt eget svingningstall eller bølge av energi om du vil, som prøver å harmoniserer med svingningene omkring seg. Nettopp derfor virker krystallene så godt på kroppen og miljøet vårt.

Terapeutisk bruk av krystaller og steiner har vært kjent i de fleste kulturer i årtusener.

Under en behandling som innbefatter bruk av steiner og krystaller vil disse plasseres på eller omkring kroppen, ofte i relasjon til kroppens energisentre og energibaner. Valg av steiner kan foregå etter hva klienten/brukeren selv opplever en energimessig respons på. Andre velger steiner ut i fra bestemte antagelser om eller erfaringer med steinenes virkninger.

Krystallhealing

Jeg har selv brukt flere krystaller for å forløse blokkeringer og sette i gang prosesser for å forbedre egen helse. Og jeg har ved hjelp av krystaller fått god hjelp, og kan trygt anbefale andre å bruke krystaller. Men selv bruker jeg ikke krystaller under healingbehandlingene jeg gir til andre. Ikke fordi jeg ikke kan det, mer fordi jeg ikke har blitt guidet til å gjøre det enda. Men jeg bruker krystaller i rommene jeg oppholder meg i.  Både for å forsterke energien i rommet, og for å påvirke helsen på en god måte.

Rosenkvarts

En krystall jeg har brukt mye tidligere er rosenkvarts. Rosenkvarts er som navnet sier, en vakker rosafarget kvarts. Fargen kan variere fra lyst pastellrosa til mørk rødlig. I sjeldne tilfeller kan rosenkvarts være glassklar, men den er oftest litt melkeaktig ugjennomsiktig, noe som gir en fin effekt. I middelalderen var finknust rosenkvarts en medisin som skulle styrke hjertet og blodet. Sykdommen rosen skulle den også helbrede samtidig som den skulle sikre hell i kjærlighet. Rosenkvarts forekommer i Norge spesielt på Sørlandet. Rosenkvartsen åpner ditt hjerte og gir deg fred og ro.  En stein med kraftige healende egenskaper. Den leger både kropp og sjel, forløser gamle følelser og mønster,  gir trøst og kjærlighet. Rosenkvartsen hjelper deg å få kontakt med ditt indre barn, sårbarheten, tilliten og uskyldigheten inni deg. Den sies å hjelpe mot akne (kviser) om man stryker den mot huden. I dag får du kjøpt rosenkvartssten i alle varianter, både som små tromlede stener, som smykker og som rå sten. Ha gjerne en liten rosenkvartssten liggende i lommen din, eller bruk den som smykke, armbånd m.m. for å la energien fra stenen jobbe med energien din. Husk å rens stenen med jamne mellomrom. Hvordan du gjør det, kan du lese om lenger nede i innlegget. Rosenkvartsen er også fin å bruke foran elektriske apperater da den tar til seg stråling.

Amatyst

En annen sten jeg har brukt mye er amatyst. Ametysten gir ro, rensing og forvandling, fremmer åndelig bevissthet og tilfredshet, egner seg utmerket til meditasjon, god ved søvnløshet, absorberer negativ energi og motvirker luftforurensning.Den gir klare drømmer og hjelper når beslutninger skal tas.Den påvirker også det tredje øye (pannechakra).Ametyst er fin å bruke hvis du har migrene. Den har helende egenskaper og kan hjelpe til med åndelig oppvåkning.Ametysten hjelper oss til å forstå at det finnes noe som er over oss og at våre begrensninger er først og fremst i våre egne tanker. Ametysten har en rekke gode egenskaper, men hovedstyrken ligger i å styrke en åndelig følelse, og dermed styrke virksomheten til høyre hjernehalvdel, det tredje øye og hypofysen. Jeg bruker også drømmene mine som et springbrett til å lære mer om meg selv. Derfor bruker jeg å legge en liten amatyst under hodeputen min for å huske drømmene. Og det virker! Bare prøv J  Jeg har også brukt amatysten for å styrke det tredje øyet. Da har jeg lagt en amatyst på tredje øye når jeg har meditert.

Når en jobber med krystaller så opplever jeg at det er viktig å rense dem godt med jamne mellomrom. Det finnes mange forskjellige metoder for hvordan en kan rense krystaller. Den metoden jeg bruker mest, er å la dem ligge ute natten over når det er fullmåne. Jeg opplever at energien i stenen blir aktivert til sin opprinnelse igjen når jeg renser den på denne måten. Men rennende vann, visualisere hvitt lys over stenen eller sende reiki inn i stenen går også helt fint.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen