Et lite smil og en god latter kan gjøre underverk for både deg og andre

Vårt universelle språk.

Uansett hvor vi går, eller hvilke språk vi snakker, vil alle mennesker i alle kulturer eller land forstå og respondere på et smil.

Når du går nedover gaten og møter en fremmed, så gi den fremmede et smil. Det koster ingenting, men kan bety så mye for den som mottar denne gaven. Det kan forandre den fremmede sitt syn på deg, verden og dagen. Et smil er et universelt språk, et språk alle forstår. Så vær raus, smil åpent og ofte.

Et ekte smil stimulerer ikke bare vår egen følelse av velvære, det forteller også de rundt oss at vi er åpne og mottakelige. Et ekte smil utvikler seg sakte fra munnen til øynene og lyser opp ansiktet. Du skinner! Forskning viser at det er hold i det gamle ordtaket «Smil til verden og verden smiler til deg». Et smil gjør deg mer attraktiv og imøtekommende. Dette vil trekke mennesker til deg istedet for å skyve dem fra deg. Smil, latter og glede smitter nemlig lett over på omgivelsene dine. Godt for helsa er det også! Et smil kan rett og slett lure kroppen din til å bli i bedre humør. For hver gang du smiler så utløser kroppen endorfiner, som på godt folkemunne blir kalt lykkehormoner. Kroppen oppfatter det som om du er glad. Og forskning viser at positive og glede mennesker er mindre utsatt for stress, uro, bekymringer og forkjølelse. Endorfinene som blir utløst lindrer også smerte.

ibhkøbh

Jeg husker en gang i vår, jeg satte meg i bilen og var skikkelig trøtt og sliten etter flere lange dager på jobb. Og den dagen hadde det vært ekstremt mye mas på jobb. Det var rush og det eneste jeg ville var hjem, men først måtte jeg innom Storo (et kjøpesenter i Oslo) på vei hjem. Det var tuting meg her og tuting meg der i traffikken, og det så ut som alle hadde det like travelt som meg. Og ikke bare det, i tillegg ville en mann gå over et gangfelt, og jeg hørte meg selv si høyt og litt sint: «vil du se til å komme deg over veien litt fort, din….(resten egner seg ikke på trykk)». Vet du hva den mannen gjorde? Han stoppet noen sekunder foran bilen, formet fingrene som et hjerte, tok hjertet opp til  hjerte sitt, smilte det vakreste smil jeg hadde sett på lenge og sa helt sikkert noe mye penere til meg enn det jeg gjorde til han. Han forandret min dag! På et øyeblikk var alt mas, frustrasjon og stress ute av kroppen min!! En fantastisk opplevelse! For en fantastisk magisk opplevelse»

En skikkelig god latter gir hjerte, lunger og tarmer en grundig massasje.

Jeg elsker å le og jeg elsker også å få andre til å le. Og jeg ser ofte det komiske i mange hverdagssituasjoner. Det samme gjør min datter! Bare jeg hører henne le, så ler jeg også. Det er utrolig smittsomt og ofte ler vi til krampa nesten tar oss. Det samme er det med en kollega som noen ganger sitter på med meg til og fra jobb. Plutselig bare knekker hun sammen i latter fordi hun har sett noe morsomt i bybildet. Og noen ganger ler hun så jeg tror hun skal miste pusten. Det er utrolig morsomt ha henne med i bilen og latteren er utrolig smittsom. Men det er så absolutt ikke det verste å bli smittet av!! For en skikkelig latterøkt gir hjerte, lunger og tarmer en grundig massasje og sørger for at kroppen tar opp oksygen i blodet. Det er også god trim for kroppens innvoller og i tillegg så blir vi kvitt slaggstoffer og gammel luft som ligger i bunnen på lungene våre. Dermed får vi styrket immunforsvaret og senket stressnivået. Latter kan også være med på å skape samhørighet og felles glede. Så det er absolutt verdt å søke mennesker som du kan le mye sammen med! Det holder deg ung og frisk!

«For latter er som hvile for den trette, dagslys for den motløse, solskinn for den triste og til velsignelse i vanskelige tider» – latteryoga.

Bruk din latter bevisst, selv om du ikke har noe å le av. Det fungerer! For når du ler, endres du og da vil også dine omgivelser endres. Verden blir et bedre sted med latter og glede! Om du ikke har sett denne youtube-snutten enda, så anbefaler jeg deg å se den i dag!
Søk på youtube: Budda on the Train.

Om du ser noen uten et smil i dag, så gi dem ett av dine!

Gode venner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen