Affirmasjoner

Å bryte ut av et negativt mønster.

Positive affirmasjoner er et av flere verktøy du kan bruke for å bryte et negativt tankemønster.

Du er skaperen i ditt liv og det du velger å gi din oppmerksomhet til, er det du vil tiltrekke deg og utvikle deg til å bli. Så vær derfor bevisst og klar over hvor du har din oppmerksomhet og ditt fokus. I din oppmerksomhet ligger nøkkelen til manifestering. Og det stemmer alltid, det du tenker og det du føler, er det du tiltrekker deg og skaper. Så, det som manifesterer seg i kroppen din, personlige forhold, arbeidslivet etc. nå, er egentlig en avspeiling av dine tanker og følelser.

Tenkende

Ta deg nå noen få minutter og tenk over hvilke tanker du har tenkt i dag og du vil oppdage at du allerede bruker affirmasjoner – setninger du sier til deg selv, om deg selv og andre. Kanskje du vil oppdage at mange av dem er negative? Forhåpentligvis er mange også positive. Men det er de tankene og følelsene som gjør at du ikke har tiltrukket deg det perfekte forhold, helse, gode personlige forhold, arbeidssituasjon, økonomi som jeg vil ha fokus på her i bloggen i dag. Selv har jeg fått til å endre på flere av disse områdene med blant annet affirmasjoner. Men har fortsatt områder jeg må jobbe mer med og som jeg ønsker å endre på. Jeg leker meg når jeg holder på med dette, samtidig som jeg observerer mine tanker og følelser for å kunne regulere dem.

Tankene du har om deg, din familie, arbeidskollega, ditt liv og verden forøvrig er en strøm av affirmasjoner. Mange av tankene og følelsene er basert på frykt og skaper derfor en atskillelse med kilden. Derfor klarer vi ikke manifesterer det vi ønsker oss. De følelsene og tankene du sender ut, er energi som universet oppfatter som ditt ønske og universet vil gjøre alt det kan for at du skal få mer av akkurat det du tenker og føler. Så hvilke tanker og følelser ønsker du å forsterke og beholde, og hvilke må du endre på?

Å bli bevisst sine egne tanker.

Å bygge opp en positiv tankegang krever at du trener på å “mate” deg selv med positive tanker og følelser hver eneste dag over tid. Ja, å endre et tankemønster tar tid. Mange gir opp på veien og faller tilbake til gamle tanker og følelser. Så vist du virkelig ønsker å endre på et eller flere områder i livet ditt, så vær bevisst på hva du tenker og aksepter at det tar tid å endre en gammel lært tankegang. Roma ble heller ikke bygget på en dag. Gi slipp på gammel frykt og gamle trosystemer, rett oppmerksomheten din til den forlengelsen av kilden som du er en del av og ha tro på at du kan skape alt det du ønsker deg. Ikke svøm mot strømmen lenger, men lær deg å flyte med og la det komme til deg. Si ja oftere, slutt å forsvar deg og gi slipp på det du vet holder deg tilbake. Når du vet hvilke følelser og tanker som fører deg fremover og hvilke som holder deg tilbake, kan du gå inn å endre de følelsene og tankene som holder deg tilbake og begynne å bevege deg mot det du ønsker deg og vil ha. Da manifesterer tingene seg for deg.

Positive affirmasjoner er vanligvis korte positive utsagn som du repeterer flere ganger daglig. Utsagnene kan være både muntlige og/eller skriftlige, alt etter hva du selv ønsker. Jeg anbefaler å lage enkle affirmasjoner som du lett kan gjenta og huske. Da kan du si de stilt inne i deg når du sitter på bussen, spiser lunsj, går en tur, lager middag, trener etc. Du kan også skrive ned affirmasjonene, og evt. henge de opp på steder på jobben eller hjemme, så du er garantert å se dem utallige ganger i løpet av dagen! Effektivt og veldig smart! Selv har jeg flere affirmasjoner hengende på veggen ved siden av sengen min. Så før jeg legger meg til å sove så leser jeg på affirmasjonene, en fin måte å lære seg dem på uten att. I tillegg så ser jeg tilbake på dagen som er gått og om jeg har hatt min oppmerksomhet på affirmasjonene i løpet av dagen og evt. hvor mange ganger. Dette gjør at jeg blir bevisst på å si positive ting til meg selv og ofte tar med meg affirmasjonene videre inn i søvnen og underbevisstheten. Å lese affirmasjonene når jeg står opp er også en fin måte å starte dagen på.

Her er noen eksempler på noen enkle affirmasjoner. Bruk gjerne disse affirmasjonene eller lag dine egne. Hvilke affirmasjoner vil hjelpe deg å snu dine tanker og følelser til at du manifesterer det du ønsker deg? Gjør det til en lek og finn frem til gode affirmasjoner som vil hjelpe deg på veien til en bedre helse, jobb, økonomi, relasjoner m.m.

Jeg elsker den jeg er.
Jeg stoler helt og fullt på min intuisjon.
Gjennom mitt arbeid hjelper jeg mange mennesker.
Jeg tiltrekker meg vennlige, positive, glade og morsomme mennesker.
Jeg har fred med livet.
Jeg starter og avslutter dagen i takknemlighet og glede.

For noen år tilbake kom jeg over to affirmasjoner som en lege (Coues) på 1800 tallet lærte sine pasienter og som jeg synes er veldig fine:
“Negative tanker og negativ suggesjon har ingen innflytelse over meg uansett hvilket bevissthetsnivå jeg befinner meg på.»
“Hver eneste dag og på alle måter blir jeg bedre, bedre og bedre”.

Helt til slutt så ønsker jeg også å påpeke at når du lager deg affirmasjoner, så tenk stort og kjenn på følelsen som om du allerede har det. Aksepter og verdsett det som en del av deg og ditt liv. Da tillater du det også å komme.

Puster inn livet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen