Å reise astralt

I dag har jeg lyst å skrive litt om astralreiser og hvordan jeg opplever dette.

Vi hører og leser ofte om at alt er energi. Jeg skal prøve å vise deg her hva en mener med dette. For noen kan det være litt vanskelig å forstå. Vi lever i en fysisk kropp og denne kroppen er også hjemmet for sjelen vår. Vi har også en astralkropp som er festet til den fysiske kroppen gjennom forskjellige chakraer. Chakraer er energihjul som ligger på midtlinjen langs den fysiske kroppen og binder livsenergien med den fysiske kroppen.  Astralkroppen er det ikke-fysiske aspektet av sjelen din. Astralkroppen din er ren energi som vibrerer, og  som er formet som din fysiske kropp når du ser på den (det er i alle fall slik jeg opplever det). Når du ser på astralkroppen, ser du bare ren energi som vibrerer. Akkurat som om den er gjennomsiktig.

Vakker natur - reise

Wikipedia definerer astral projeksjon som en opplevelse av at bevisstheten er utenfor den fysiske kroppen, oppnådd enten våken, i drømmer eller dyp meditasjon.

Den dimensjonen man reiser til kalles astralplanet, eller den spirituelle verdenen. Denne har for så vidt også flere dimensjoner. Min erfaring er at vi kan bevege oss rundt på det fysiske planet, til andre tidsepoker og dimensjoner i vår astrale kropp.

Første gang jeg ble bevisst at jeg reiste astralt, skjedde en kveld jeg lå avslappet men våken i sengen. Jeg var ikke trøtt siden jeg hadde sovet mye på dagen på grunn av feber. Noen uker tidligere hadde jeg vært hos min mentor og vi snakket mye om spirituelle opplevelser. Han fortalte ting jeg kom til å oppleve i fremtiden. Jeg tvilte på mye av det han fortalte og jeg var ganske kritisk til det han formidlet til meg om min fremtid. Dette forstod han, så han sa at han kunne be guidene mine vise meg noe av det jeg kom til å oppleve i fremtiden. Jeg sperret opp øynene, sulten på spirituelle opplevelser og bestemte meg for å ikke gå mer til han om dette ikke stemte. Men det gjorde det. Fjorten dager til tre uker etter jeg var hos han skjedde dette (jeg skal prøve å forklare det med ord, men det er vanskelig da ord ikke dekker opplevelsen, men jeg skal gjøre mitt beste)

Det første jeg la merke til var en intens lyd (hørtes ut som en sentrifuge) sammen med at astralroppen ble forsøkt dratt ut av den fysiske kroppen. Men først var det bare overkroppen til astralkroppen som satte seg opp. Astralkroppen satt i sengen i den fysiske kroppen, mens den fysiske kroppen fortsatt lå i sengen. Jeg hørte meg selv si høyt «nei, jeg tørr ikke» og poff så var jeg tilbake i den fysiske kroppen med astralkroppen. I det jeg kom tilbake i den fysiske kroppen ombestemte jeg meg og sa høyt «jo, jeg tørr» og poff så ble astralkroppen kastet ut av den fysiske kroppen. Helt syk opplevelse. Og der stod jeg da, i hjørnet på soverommet med astralkroppen min og så min fysiske kropp ligge i sengen. Det første jeg husker når jeg var ute av kroppen var at jeg begynte å le og spurte meg selv om jeg døde nå. Da jeg så nedover astralkroppen så jeg at kroppen var glassaktig, gjennomsiktig og at den vibrerte helt enormt. Utrolig fascinerende. Når vi skal se i den fysiske kroppen bruker vi øynene. Men for å se må vi åpne opp øyelokkene. Jeg husker jeg stod i hjørnet og prøvde å åpne opp øyelokkene på astralkroppen, uten å lykkes. For vi har ikke noen øyelokk på astralkroppen. Men det viste ikke jeg da.  Og siden jeg nettopp hadde vært i den fysiske kroppen og det var min erfaring så langt for å se, forsøkte jeg flere ganger å få opp øyelokkene på astralkroppen. Jeg husker jeg merket at jeg ble frustrert, både over at jeg så samtidig som jeg ikke fikk opp øyelokkene. Etter å ha strevd med de øyelokkene en stund svevde astrakroppen tilbake i den fysiske kroppen. Jeg var så fasinert av det som akkurat skjedde at jeg lå resten av natten å prøvde å få astralkroppen ut av den fysiske igjen. Uten å lykkes.

I den fysiske kroppen har vi bare 220 grader synsfelt, dvs. vi kan bare se foran oss, men ikke foran, bak, over og under samtidig.

I astralplanene har en astralkropp som har 360 graders syn og kan se alle sider samtidig. Når en projiserer (beveger seg over til en annen dimensjon) ut av kroppen har en ofte en uvane å fokusere bare en vei fordi en er vant til at bare dette er mulig i den fysiske kroppen. Dette kan være mildt sagt frustrerende i begynnelsen å kunne fokusere i hvilken som helst retning en måtte ønske uten å snu seg. Astral kroppen har ingen fysiske organer av noe slag og derfor ingen fysiske hindringer heller. Gravitasjonskraften eller noen andre fysiske krefter virker ikke på denne kroppen. Det er ikke noe som heter opp og ned, bak eller front mer. Dette er ting som en har lært å tolke og tenke ut fra pga. den fysiske kroppens begrensninger. Det er viktig å forstå dette 360 graders kulesynet hvis en skal utvikle kompetanse for å mestre de astrale plan.

Siden den gang har jeg reist mye astralt, og spesielt de to siste årene.

Jeg har ikke lært meg å reise astralt selv, det bare skjer av seg selv.  Jeg reiser ofte ut av kroppen når det skjer noe på det eteriske planet rundt meg som jeg ikke kan se med den fysiske kroppen. De to siste årene jeg har reist astralt, har jeg fått sett og lært hvordan krefter, beviste og ubeviste, på et eterisk plan påvirker det fysiske livet på godt og vondt. Jeg har blant annet fått sett hvordan negative tanker og ubearbeidet følelser hos ett menneske kan skape  ødeleggelse på det fysiske plan til et annet menneske.  Vedkommende klarte å ødelegge drømmen til dette mennesket. Jeg vet jo at sykdommer ofte ligger i energifeltet vårt før det slår inn på den fysiske kroppen vår. Det er i alle fall det som har blitt vist meg. Og kanskje er det sånn det fungerer på andre områder også. Jeg var ikke klar over hvordan energi ble skapt og satt i kraft før jeg fikk se det på det eteriske plan og i praksis på det fysiske plan. Det er helt grusomt å se hva folk kan gjøre mot andre bare via tanker og følelser. For å beskytte enkeltpersoner kan jeg dessverre ikke på nåværende tidspunkt skrive noe mer om dette. Men det jeg opplevde som problematisk var at jeg ikke viste  hvordan jeg skulle stoppe vedkommende på det eteriske plan. Det er ordnet nå.

Mange tenker kanskje at vil være skummelt å reise astralt. Det er ikke det. Det er fantastisk! Og skulle du reise til et sted du ikke vil være eller mennesker/skikkelser du ikke vil møte, er det bare å tenke tanken at du vil tilbake i kroppen og poff så er du det. Dette fordi du har den frie vilje og kan bestemme selv hva du ønsker å oppleve/erfare.

På det astrale planet kan man også velge å møte igjen avdøde slektninger og venner, eller reise til historiske hendelser man har interesse av å oppleve. Men det er ikke alle som får dette til, selv ved selvvalgte og selvstyrte ut-av-kroppen-opplevelser. Selv har jeg reist til andre tidsepoker for å se meg og en annen som jeg kjenner i dag i et tidligere liv, reist i nåtid på det fysiske plan flere ganger og til andre dimensjoner for å møte avdøde som jeg har kjær. Det er utrolig lærerikt.

Den greske tenkeren Platon hevdet at det livet vi lever inni kroppen vår bare er en svak imitasjon av livet i den spirituelle verdenen utenfor kroppen.

6 hendelser på “Å reise astralt”

 1. Tone Veiulfsen

  Hei. Astrale reiser har jeg hatt veldig mange av. Det startet allerede da jeg var lita jente, og som du skriver med ett forferdelig støynivå. Jeg var livredd og turte nesten ikke legge meg å sove mange ganger , fordi jeg opplevde å reise ut av kroppen mye om natten. Når man kommer for fort tilbake til kroppen så tror kroppen den er «død» og derfor kan det føles som den er helt paralysert . Samme hvor mye jeg ønsket å flytte på meg , bare lee på en finger så gikk ikke det. Dette skapte en følelse av panikk . Jeg var så liten at jeg hadde ingen ord for det som skjedde og fikk først som ganske voksen innblikk i hva dette var. Da jeg etter hvert ble tryggere på meg selv og ble mer nyskjerrig så kunne jeg selv bestemme når jeg ville ut å reise, føltes som at «jeg» sklei ut av hodet mitt. Opplevde en enorm glede av frihet, jeg kunne » turne» rundt i luften og hylte av glede 🙂 Men jeg hadde også nattlige reiser som var ganske heavy, kunne kjenne fysisk at vinden blåste i håret og en enorm sentrifugal kraft , noe jeg fortsatt er usikker på hva var , føltes nærmest som å sitte inne i en sentrifuge der kraften var så stor at tennene ble presset sammen . Dette skjedde i en periode der jeg utviklet mine synske, og paranormale evner om jeg kan kalle de det , så jeg møtte på ganske mange forskjellige energier, ikke alt var glede, langt derifra. Trodde selv det skulle rable for meg men min intuisjon sa meg at dette ville gå over , noe det har gjort og da var læretiden over om dette tema for meg . Dette er nå veldig mange år siden men husker det som om det var i går. Jeg var så heldig å komme over en bok, skrevet av Sylvia Brown. Der beskriver hun veldig godt mine barndomsopplevelser, lammelser i kroppen og mine febrilske rop på hjelp til ingen nytte, det kom ingen lyd ut av meg og om jeg trodde det gjorde det så var det ingen som kunne høre den. Dette fenomenet om man kan kalle det det ,heter ASTRAL KATALEPSI, det var fantastisk for meg når jeg fant ut at det er en ganske normal tilstand. Mange barn opplever nok dette og da er det ikke rart de ikke tør å sove i sengen sin osv. Noe å tenke på? Voksne har også slike opplevelser . Ja, jeg kunne skrive masse om dette her men dette for være nok 🙂 Stress og psykiske belastninger kan også utløse dette og sjelen vår er jo ute flere ganger i løpet av en uke , uten at vi husker det 🙂

 2. Dette var beroligende å lese. Hadde i natt mine to første astral opplevelser og ble derfor sittende å google litt rundt, for å se om dette var vanlig. Opplevde i natt/morges plutselig å stå i rommet ved siden av kroppen min. Kjenner godt igjen den høye sentrefugelyden og ikke minst en vanvittig vibrasjoner før jeg bare kunne gli ut av kroppen. Det merkelige var å være total bevisst og jeg ble stående en stund å fundere på om jeg skulle utforske fenomenet videre eller bare prøve å komme meg tilbake til kroppen. Pga julefeiring hadde jeg familie på besøk, med bla moren min sovende på samme rom, så jeg ble et øyeblikk bekymret for at jeg døde faktisk, og kom til å gi henne en ytterst ubehagelig opplevelse. Bestemte meg derfor for å prøve og gå inn igjen ganske straks, noe som gikk helt greit. Jeg ble deretter så nysgjerrig at jeg måtte prøve det en gang til og samme skjedde igjen, men fikk da bare satt meg halvveis opp før jeg svoppet tilbake. Når jeg nå leser dette blir jeg jo mer beroliget til å teste mer, uten å være redd for å «rote bort» kroppen… Noe jeg må innrømme jeg ble litt bekymret for i natt 😉

  1. gretha.dimmen@gmail.com

   Hehehe….morsom beskrivelse av din opplevelse. Det er bare å utforske videre uten å være redd!

 3. Ingunn Brattlid

  Så flott og modig du er som skriver om dette. Hadde mine første opplevelser tilbake i barndommen, da jeg i våken tilstand ble oppmerksom på at jeg gikk igjennom veggene i huset der vi bodde. Hadde et opphold på flere år da jeg var mye syk hvor de astrale opplevelsene ble borte. I voksen alder har dette kommet tilbake igjen, hvor jeg ble vekket gjennom flere hendelser. Lammelsene i kroppen kjenner jeg igjen, også fysiske møter med sjeler hvor jeg kjente at de tok på meg. Har hatt mye besøk av vesener og andre som snakket til meg, og har kjent på redselen over å ikke ha kontroll. Kjenner også igjen den høye «sentrifugelyden» og suget ut av hodet. Har vært våken på vei ut av kanalen, sett meg selv ute av kroppen og den strengen som går til den fysiske kroppen som har ligget i sengen. Har reist og hatt mange møter på den andre siden. I dag har jeg stadig kontakt gjennom den veiledning og oppmerksomhetstrening som jeg får:) Har lært meg å kontrollere litt, men noe skjer spontant. Noen møter jeg har hatt har festet seg mer i min bevissthet enn andre, fordi de har gitt meg en innsikt i hva som ligger i min sjel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen