Tema som vi jobber med

Våre leksjoner.

Jeg har de siste månedene gjort meg noen tanker rundt temaene som vi jobber med på reisen vår. Og som healer ser jeg dette tydelig. Både blant familie, venner, kollegaer og kunder. Det jeg har lagt merke til er tanke- følelses- og handlingsmønsteret til oss mennesker utfra hvor vi er og hva vi jobber med. Skal prøve å skissere litt i grove trekk hva jeg tenker på.

image

Når vi lever i egoet vårt, lever vi ofte i frykt for ikke å være god nok, ha det samme som naboen/venninnen/ venneparet o.l. Det vil si at vi har en god del frykt å hanskes med, gjerne som vi prøver å skjule for omverdenen, men som avslører seg i handlinger når en er bevisst på dette mønsteret. Vi skaper en god del drama, men kan også være skikkelig konfliktsky. Vi opplever ofte en drakamp både på det indre og ytre plan. Når vi er her, prøver vi å forklare at årsaken til det som skjer oss ligger på det ytre plan. Det vil si at vi ønsker å plassere ansvaret utenfor oss selv. Livet er vanskelig fordi andre ikke behandler oss godt, vi lever i et dårlig ekteskap, har en vanskelig sjef, dårlige venner etc…..listen er ofte lang og det samme er forklaringene. Når vi lever ut fra egoet er vi ikke så flinke å lytte til råd fra andre fordi vi prøver å forklare situasjonen utenfor oss selv. Vi stiller heller ikke så mye spørsmål om hvorfor dette skjer. Men vi kan føle mye på sjalusi, misunnelse, urettferdighet etc. nettopp fordi egoet nærer seg på frykt. Men situasjonene oppstår fordi det er noe vi ikke har forstått og lært enda.

Når vi beveger oss fra egoet til hjertet.

Etter å ha basket en god stund med egoet og lenge prøvd å finne forklaringer på det som skjer utenfor oss selv, uten at livet har endret seg til det positive, begynner vi å stille spørsmålstegn med livet og alt det som skjer rundt oss. Hvorfor har jeg alltid det så vanskelig på jobb og eller privat? Hvorfor kommer jeg alltid opp i sånne situasjoner? Er dette alt? Er dette livet? Vi begynner å søke etter svar og løsninger i en ny retning. Vi begynner å vende oss innover etter å ha lett etter svar og løsninger på det ytre plan i lengre tid (gjerne i flere år) uten å finne det vi lette etter der. Flere begynner å søke litteratur og behandlinger innen selvutvikling. Mange søker flere metoder (og de som søker mot det alternative prøver gjerne ut både healing, hypnose, TFT, akupunktur, yoga, meditasjon m.m.) for å komme raskere til målet mot en bedre hverdag, et mer fredfylt og harmonisk liv. Når vi er her er vi flinkere til å lytte og vi har et ønske om å forandre oss for å få det bedre både på det indre og ytre plan. Vi begynner å observere oss selv og andre mer for å se hva som egentlig skjer, i stedet for å gå til angrep eller trekke oss bort fra situasjonene. Vi lytter mer til hjertet og mange begynner å følge magefølelsen sin mer. Når vi begynner å stole på magefølelsen vår og opplever at den stemmer, kommer wooow- følelsen!! Den fungerer jo!!! Klart den gjør!!! Og etter hvert som vi utvikler magefølelsen mer og mer og bruker den som kompass i hverdagen, oppdager vi at den er til å stole på og at den hjelper oss til å ta de riktige og gode valgene på alle områder i livet vårt. Vi begynner å legge merke til synkroniteten. Vi begynner å få det bedre og lyset vårt begynner å skinne sterkere. Den oppriktige indre gleden begynner å piple frem. Vi blir mer takknemlig.

Da først skjønner vi at vi er skaperen i vårt liv og at vi har alle de verktøyene som trengs for å skape det livet vi ønsker oss. Vi begynner å sette drømmer ut i virkeligheten i enda større grad. Vi begynner å  tiltrekke oss mennesker som ønsker det samme eller som kan hjelpe oss på veien. Vi begynner å legge merke til synkroniteten både på det fysiske – og universelle plan. Vi er nærmere sjelen og den vi er ment å være. Andre blir inspirert av oss og ønsker å være sammen med oss i større grad enn tidligere. Nettopp fordi vi har blitt et menneske som lever ut fra kjærlighet og ikke frykt lenger. Vi har større tro på oss selv og kraften vår er sterk. Vi er ikke lenger så redde for åverken feile eller ta sjanser. Vi stoler 100% på kraften vår og er trygge på hvem vi er.

Glede

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen