Din sanne verdi

Hvem er du? Hvordan lever du livet ditt?

I dag ble jeg inspirert til å skrive om edelhet. Et ord som vi kanskje ikke hører så ofte i dag, som er gammelt, men like viktig i dag som tidligere. Og hva vil det egentlig si å leve livet sitt i edelhet?

Det handler om valg, om hvem du er og hvem du vil være. Å leve i edelhet vil si å leve fra hjertet og være tro mot dine sanne verdier som åndelige vesen. Det handler om å leve opp til din guddommelige kraft.

Å leve i edelhet handler om å behandle deg selv og andre med verdighet og respekt. Og bare dette punktet er ganske så spennende å se mer på. For hva vil det si å behandle seg selv med verdighet og respekt? Det jeg ser er at mange søker respekt fra andre, men vet ikke hvordan en respekterer seg selv.

be true to yourself
Mye av dette handler om hvordan du behandler deg selv. Tar du godt nok vare på deg selv? Du er nemlig ansvarlig for deg selv. Og forholdet du har til deg selv er viktigere enn forholdet du har til andre. Nettopp fordi du skal leve med deg selv hver eneste dag resten av livet. Derfor er det så viktig å bli bevisst på hvem du er og hvem du vil være som menneske. Hvilke verdier du vil formidle.

Når vi snakker og handler utfra vår sanne verdi, snakker og handler vi ut fra kjærlighet. Vi verdsetter både oss selv og andre, og behandler alt liv med verdighet og respekt.

Når du lever livet ditt ut fra din sanne verdi, velger du å være ærlig og snakke sant. Du trenger ikke å lyve. For du har ikke noe å skjule. Du lever sant. Du fremsnakker i stedet for å baksnakke andre. På denne måten unngår du å dømme både deg selv og andre. Du har en positiv grunninnstilling til livet. I stedet for å være i en kampenergi, så tillater du å flyte med livet. Du lar det som skal få komme til deg, komme og det som skal gå, få gå. Du hviler i din egen guddommelige kraft, i full tillit til at du får alt det du trenger for å utvikle deg og for å ta det neste riktige steget. Du har ikke et behov for å holde fast på noe eller noen. Du er en fri sjel. Du verdsetter livet og prosessene dine, og vet at det er nettopp dem som utvikler deg som menneske og sjel. Du lar edelhetens gave være ditt moralske kompass.

Ditt formidable ansvar overfor deg selv, dine medmennesker og fremtiden er å skape deg selv i det godes bilde, for fremtiden avhenger av edeleheten i dine forestillinger.

Dette øyeblikket er livet ditt!

Livet er ikke øyeblikket fra fødsel til død. Livet ditt er nå. Så lev hvert øyeblikk i kjærlighet, godhet, fred, uten frykt og anger. Vær snill mot deg selv og andre. Gjør det beste du kan med det du har i dette øyeblikket. Bestem deg for å være et godt menneske. For det er også et valg. Hvis andre prøver å nedverdige deg, så vær standhaftig og husk din sanne verdi. Du har ikke valgt minste motstands vei. Du har valgt å leve sant. Leve det gode liv.

Livet vårt er så kort, selv om vi blir 100 år. Plutselig er det over. Da er det godt å kunne se tilbake at vi har levd livet vårt i kjærlighet, vært gode mot oss selv og våre medmennesker og erfart kjærlighetens kraft. At du var sann mot deg selv. Og ikke minst ble kjent med deg selv og din guddommelige kraft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen