Livet er nå!

I dag har jeg lyst til å skrive litt om det å være fornøyd med det som er nok.

Jeg ser så mange som stresser og kaver i hverdagen etter mer. Og jeg har vært der selv tidligere. Men jeg er helt sikker på at du har det du trenger i dette øyeblikket.

Det å skape en sunn balanse mellom arbeid, hvile, refleksjon og lek er så utrolig viktig for at vi skal ha god helse og en god hverdag. Men alt for mange tenker at de må jobbe lange dager for å komme dit. Dagene går og årene også, uten at en kommer seg dit. Denne higen etter mer forteller oss at vi mangler noe. At vi ikke har nok eller er god nok som det er. Mange stopper ikke før de går på en smell eller to. Det er så mange forventninger som skal innfris. Forventninger skapt av andre og oss selv. Vi prøver å leve det perfekte liv og være perfekt i andres øyne. Men det mange ikke vet, er at de er perfekte, bare ved å være den en er. Uten å måtte gjøre noe som helst!

Vi trenger ikke å være alt for andre. Det å sette grenser, å ta vare på seg selv er så viktig. Det er viktig å sette sunne grenser hvor vi både verdsetter tiden og energien vår. Da beskytter vi oss mot stresset fra å gjøre for mye. For det er så viktig å ta seg tid til å hvile, refleksjon og leke også.

Når vi klarer å sette grenser, fylle dagen vår med mer enn bare arbeid, tar vi vare på oss selv. Når vi blir oppmerksomme på vår egen perfekte rytme, er det lettere å ta riktige valg. Det handler om å elske oss selv til å velge det som er riktig. Derfor er det så viktig å kjenne etter om vi bruker tiden og energien vår på en forsvarlig måte. Da bærer vi vårt ansvar for oss selv med visdom, samtidig som vi beskytter oss mot stresset fra å gjøre for mye eller mer enn hva kroppen klarer.

Jeg er i gang med å skape mer rom for det jeg ønsker i hverdagen min. Det er nå jeg lever livet mitt og da er det viktig for meg å fylle mine dager, ikke bare med arbeid, men også med andre aktiviteter som jeg liker å holde på med. Jeg har derfor laget meg en dagsplan som jeg prøver å holde meg til hver mandag til fredag. Den inneholder blant annet aktiviteter som trening, spise riktig, se inspirasjonsvideoer, være kreativ og skapende, lese, visualisere, ha det gøy, være takknemlig, meditere og sove godt.

For meg er det nok å leve et liv som gir meg glede og mening hver dag. Jeg har gitt slipp på stresset i hverdagen. Jeg levde med det i mange år. Det eneste det ga meg var bekymringer, dårlig samvittighet og dårlig helse.

Tar du godt nok vare på deg selv? Fyller du dagen din med det som gir deg glede og mening? Og har du tid til hvile, refleksjon og lek? Hvis ikke vil jeg anbefale deg å senke kravene du har til deg selv. Livet ditt er nå! Nyt livet og reisen din du også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen