Å kommunisere med kroppen sin.

Å elske seg selv handler om å ta vare på hele seg.

Kroppen vår elsker oss betingelsesløst. Den hverken fordømmer, bebreider eller bærer nag til oss. Dag ut og dag inn arbeider den for oss. Vi tar den ofte for gitt. Men lytter vi til kroppen og det den prøver å fortelle oss?

Jeg vil anbefale deg til å ta deg tid å lære å kjenne kroppens måte å kommunisere med deg på. Kroppen vil alltid hjelpe deg til å ta bedre valg. Så ta deg tid til å kjenn etter: «hvordan har jeg det»? Kjenner jeg smerte, er jeg stresset, trist eller glad?

Jeg har lært å lytte til kroppen og fått en ny bevissthet om hvor viktig det er å kjenne etter hvordan jeg har det.
Bruk kroppen din du også, til å navigere deg fremover i livet.
Når du har lært den å kjenne, vil du se at den aldri vil villede deg. Du kan stole på den!

Kjærlighet til seg selv

Jeg kan gi deg et lite eksempel. Du møter et annet menneske. Du kjenner ganske raskt på kroppen om dette er et menneske du vil bli bedre kjent med eller helst ha på avstand. Dette er kroppens måte å hjelpe deg på. Hvem skal jeg involvere meg med og hvem bør jeg holde meg unna?

Så tenk over: – hvilke situasjon utsatte jeg meg for når jeg fikk denne hodepinen? – hva gjorde meg glad/trist nå? – hvorfor har jeg ikke energi nå eller hva skal jeg gjøre med all denne energien?

Kroppen er sjelens tempel, eller huset som sjelen din bor i. Har du tenkt over at kroppen jobber for deg hver eneste dag? Takk den for den jobben den gjør for deg. Det er kjempeviktig! Den fordøyer mat, sanseinntrykk, opplevelser, gir deg energi, transformerer oksygen og holder liv i deg hver eneste dag. Gjennom den kan du utforske alt du ønske å lære, skape og sanse i livet!

Elsk deg selv, fullt og helt! Ta deg selv og kroppen din på alvor!

2 hendelser på “Å kommunisere med kroppen sin.”

  1. Tusen takk Gretha for at du skrev om dette teamet akkurat i dag!! I dag møttes familien igjen og den minste medlemmet er en 5 ukers baby. Energien blant oss var ekstrem kraftfull og jeg har sjeldent opplevd den så sterk, at jeg nå sliter med å få sove! Hva skal jeg gjøre med den energien?? Det er vanskelig å ha tillit! De negative og urolige tankene kommer snikende og jeg begynner å lure på om noe må feile meg. At jeg er syk eller noe. Jeg er med tiden blitt veldig sensitiv for påvirkning av energier og jeg må bare lære meg hvordan jeg håndtere dem. Så dette innlegget fikk meg beroliget en del, takk!

    1. Gretha Dimmen

      Hei Nina.
      Når en er sensitiv, så blir alle inntrykk rundt en mye sterkere. Det er derfor viktig å lytte til kroppen og intuisjonen, for å ta riktig valg i situasjonene. Det kan noen ganger også være behov for å lære å beskytte seg, for å klare å være i balanse. Overeksponering av energier, kan fort føre til stress, frustrasjon, at du føler deg sliten/syk m.m.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen