Stol på intuisjonen

Hva vil det si å være intuitiv?

Å være intuitiv betyr å være i stand til å innstille seg på sin egen kropp, sjel eller sitt høyere selv for å hente åndelig veiledning, tyde de budskapene vi mottar og ta oppbyggende valg.
Intuitiv innsikt kan komme til oss når vi er våkne, når vi mediterer, drømmer, tar en dusj, trener, oppretter forbindelse med vår egen kropp eller når vi ganske enkelt slapper av. Selv om det er mest sannsynlig at vi får tilgang til intuisjonen når vi befinner oss i en meditativ tilstand, kan den oppstå når som helst, også når vi befinner oss i en krisesituasjon.

Personlig opplever jeg at intuisjonen snakker mer til meg mens jeg holder på med hverdagslige gjøremål, enn når jeg befinner meg i en meditativ tilstand, det vil si om jeg setter meg ned for å meditere. Men så spørs det hva vi definerer som meditativ tilstand. Når jeg for eksempel svømmer, opplever jeg en endret bevissthetstilstand. Jeg glemmer tid og sted, og bare svømmer. Det er akkurat som om tankene opphører. For litt siden opplevde jeg å få en veiledning mens jeg svømte. Jeg fikk blant annet beskjed om å svømme mer. Jeg fulgte veiledningen og kjøpte medlemskap uken etter. Nå svømmer jeg er det ikke bare godt for helsen, men informasjonen kommer også lett igjennom til meg. Jeg henter ny energi og tar samtidig vare på egen kropp og sjel. Jeg er blitt superflink til å lytte til meg selv og mitt indre. Og det viser seg å være ganske smart!

Å forsterke kraften sin i naturen.

Leiligheten jeg leier ligger mer eller mindre i himmelen og det passer meg helt perfekt! Her har jeg det helt fantastisk og jeg bare elsker å bo her! Leiligheten ligger i 8. etasje med utsikt over hele Oslo. Jeg elsker nabolaget og byen. Her vil jeg bo til jeg blir gammel. Mens jeg skriver dette blogginnlegget er leiekontrakten min i ferd med å snart gå ut. Så jeg tok kontakt med utleier i januar for å spørre om jeg kunne få forlenget leiekontrakten. Det kunne jeg ikke, da utleier hadde planer om å bygge om leiligheten. Men jeg kunne muligens få leie en annen leilighet han leier ut, om jeg ville det. Det ville jeg, om jeg ikke kunne fortsette å bo her, men var ikke særlig begeistret over den andre leiligheten. For noen uker tilbake kom utleier med snikker for å planlegge ombyggingen av leiligheten. Selv om alt dette skjedde, fortalte intuisjonen min meg at alt kom til å ordne seg lett og at jeg ikke trengte å være urolig. Jeg fikk samtidig en følelse på at jeg fikk fortsette å bo her. Og hva skjer mens jeg sitter å skriver dette blogginnlegget her? Jo, plutselig ringer utleier på døren og  forteller at han har ombestemt seg angående ombyggingen. Ombyggingen ble for dyr og om jeg ville forlenge kontrakten i juni med tre nye år for denne leiligheten jeg leier nå, så skulle jeg få det. Gjett om jeg jublet og danset min seiers dans etter at han dro.
Glede

Intuisjonen kan ikke forklares vitenskapelig.

Intuisjon kan ikke forklares vitenskapelig, for fenomenet i seg selv er uvitenskapelig, det ligger utenfor logikkens grenser.
Intuisjonen er ikke en egenskap forbeholdt de få. Den er en medfødt kraft. Intuisjonen vekkes når vi tillater oss å akseptere vår egen følsomhet, kjenne våre egne følelser og opprette forbindelse med naturen. Når vi slapper av og åpner oss for å komme i kontakt med vår egen kropp, vil vi oppfatte omverdenen og vår indre verden fra et nytt perspektiv. Vi begynner å legge merke til budskap både fra kroppen og fra universets intelligens og vår egen sjel. Intuisjonen forsterkes når vi gir slipp på de barrierene vi har bygget opp for å beskytte oss og blir villige til å åpne for undrenes skjulte verden der alt er mulig.

Jeg har skrevet om «Veien til ditt høyere Selv» i bloggen, så har du lyst å lese mer om det finner du det ved å klikke her.

Ønsker du hjelp til å utvikle din intuisjon, kan jeg anbefale deg ett av mine kurs. Du finner mer informasjon mine kurs ved å klikke her.

8 hendelser på “Stol på intuisjonen”

  1. gretha.dimmen@gmail.com

   Tusen takk, Johanna 🙂 Alltid godt når det ordner seg lett og raskt 🙂 En fortsatt strålende lørdag til deg og dine <3

 1. Gro Wenche Pettersen

  Gratulerer Gretha 🙂 Så bra, gleder meg på dine vegne 🙂 Og ellers er det alltid spennende å lese det du skriver 🙂

  1. gretha.dimmen@gmail.com

   Tusen takk, Gro <3 Og tusen takk for at du deler så raust blogginnleggene mine 🙂 En fortsatt strålende lørdag til deg <3

 2. Gro Wenche Pettersen

  Jeg har selv opplevd flere ganger å ikke lytte til min intuisjon fordi jeg heller lyttet til hva andre mente.. I en spesiell situasjon hvor intuisjonen min gang på gang forsøkte å fortelle meg ting, og hvor jeg forsøkte få siste ordet på hva jeg følte, ble motstanden så stor fra andre at jeg måtte gi meg.. dessverre. Jeg mener den dag i dag at jeg hadde rett, sorgen holdt på å ta knekken på meg pga. jeg ikke lyttet til meg selv.
  Allikevel har jeg gjort samme feilen i andre situasjoner senere hvor jeg ikke lyttet til magefølelsen. Det kan være enormt vanskelig dette når man kommer i sånne situasjoner. Personlig tror jeg det jeg opplevde for fem år siden satte i gang noe i meg, men det tar sin tid.. Og jeg kjenner meg veldig godt igjen Gretha. Veldig godt skrevet <3

  1. gretha.dimmen@gmail.com

   Hei Gro Wenche.

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, det er sånn at vi gjentar de samme feilene gang på gang til vi har lært å lytte og til å stole på intuisjonen. Forskjellige situasjoner setter i gang prosesser i oss. Vi er som løken, lag på lag blir skrellet av, helt til vi kommer inn til kjernen av den vi er, vår essens. Lykke til med helbredelsen av det som skjedde og veien videre <3 Alt godt til deg 🙂

 3. Å følge intuisjonen er bare så viktig? Det har jeg blitt mye bedre på etter at jeg ble utbrent. Nå kommer min intuisjon foran alt annet, og det føles fantastisk befriende. Ikke la noen styre livet ditt, men følg heller din indre stemme?

  1. Gretha Dimmen

   Ja, Line – det er så utrolig viktig for å kunne leve mer i flyt og bli kjent med seg selv! Takk for at du deler din historie også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen