Når mønster blir monster

Når samme utfordring gjentar seg, gang etter gang.

Jeg blir så fascinert og inspirert av livet. Livet har en morsom måte å lære oss det vi trenger å forstå mer av.

Har du lagt merke til at noen utfordringer i livet ditt ser ut til å gjenta seg? Og kanskje har gjentatt seg over lang tid? Ganske så irriterende, ikke sant? Men det har en hensikt. Hvis du har sett eller forstått at du har en utfordring som kommer igjen, gang etter gang, har du avdekket et mønster i livet ditt.

Et mønster er en utfordring som gjentar seg over tid. Vi har alle ett eller flere mønster som gjentar seg, enten vi er bevisst det eller ikke. Mange er ikke bevisst sine mønster, mens andre er blitt bevisst dem, men klarer ikke å bryte dem.

Jeg var godt voksen før jeg så mine mønster som gjentok seg. Noen mønster hadde jeg strevet med i flere tiår på forskjellige arena, før jeg klarte å avdekket at det var et mønster som gikk igjen i livet mitt.

Mønster som gjentar seg er en åndelig leksjon. Det er noe din sjel har kommet for å lære mer om i dette livet. Vi kan se på leksjonene som et studie, for ofte så jobber vi med disse leksjonene over lang tid, gjerne flere tiår. Vi har med oss åndelige veiledere som skal hjelpe oss med disse leksjonene. De vil IKKE løse dem for oss, men legge til rette for at vi skal kunne lære det vi trenger å lære for å få den innsikten og visdommen vi har bestemt oss for å lære mer om.

Nesten alt og alle du møter bærer på et budskap til deg om leksjonene du jobber med.

Et mønster vil fortsette å gjenta seg inntil du har klart å løse det. For hver gang du ignorerer det eller ikke klarer å løse det, er min erfaring at leksjonen blir hardere og vanskeligere. Det er akkurat som om leksjonen tvinger deg til å gå dypere inn i deg selv for å finne den riktige nøkkelen til innsikten og visdommen. Leksjonen vil følge deg til du har løst den. Leksjonen kan sees på som et studie du har valgt å ta. Men du kan ikke bare hoppe av dette studiet, selv om det mange ganger kan være fristende. Klarer du ikke å fullføre det dette livet, vil du mest sannsynlig jobbe med det i din neste inkarnasjon også. Så du kan like godt gå i gang med å prøve å løse den eller dem.

Thinking woman

Hvorfor er det så vanskelig å løse disse utfordringene?

Noe av svaret ligger nok i kraften fra vårt ubevisste sinn. Visste du at 95% av handlingene dine er styrt av ditt ubevisste sinn? Hva vil det si? Jo, det vil si at de fleste handlingene våre er følelsesmessig styrt ut fra tidligere erfaringer, fra dette livet og tidligere liv. Vi har mange program som støtter og vedlikeholder våre mønster. Det er derfor det er så vanskelig å skape varige endringer, men det er ikke umulig. Og gladnyheten er, at når du først har klart å lære og forstå leksjonen din, vil den aldri mer dukke opp. Da vil du ikke lenger tiltrekke de personene og situasjonene som gir deg disse utfordringene lenger.

Et mønster bærer med seg noe du har en motstand mot å gjøre eller være.

Det du har størst motstand på å gjøre, er det du trenger å gjøre for å utvide din bevissthet og erstatte de gamle programmene med nye sunnere program. Og det rare, er at det vi har størst motstand på å gjøre, er det vi innerst inne også ønsker å gjøre. Men ofte ikke våger å gjøre eller utsetter hele tiden å gjøre. Det er derfor vi ignorerer disse mønstrene gang etter gang. Det er ubehagelig for oss å gå inn i det.

Følelsene i et mønster vil alltid være sterkere enn andre følelser vi ellers har. Og følelsene våre har nyttig informasjon til oss. Så det er verdt å ta seg tid til å lytte til dem.

Et mønster kan fort bli et monster som hindrer deg i å utvide din bevissthet og erfare det du ønsker og drømmer om. Derfor er det så viktig at du går i gang med å utfordre deg selv, der du ser du begrenser deg. Det du søker, søker også deg. Så ønsker du å finne en løsning på din utfordring, vil du finne den. Vær åpen i kraften din, lytt og se etter tegn i hverdagen din. Koble deg på universet og be om å bli veiledet.

Hadde noen sagt at jeg kom til å holde online kurs og bli intervjuet av en journalist for et halvt år siden, så hadde jeg sagt at det kommer bare ikke til å skje. Jeg har hatt ganske stor motstand på begge deler helt siden jeg startet opp for meg selv. Ikke særlig bra for bedriften min. Men nettopp på grunn av en av mine leksjoner har jeg hatt motstand mot å være synlig. Nå har jeg gjort begge deler. Begge deler har krevd innsats og mot. Men det jeg har sett, er at selv om ikke alt er perfekt, så handler det bare om å gjøre det. Bestemme seg, våge og bare hoppe ut i det. Men ønsket må være dypfølt og ekte for å klare å nå inn i dypet av mønsteret. Det er først da du vil klare å nå skatten av perler som ligger gjemt i ditt mønster slik at du klarer å løse leksjonen en gang for alle.

I Medium nr 5 2019, som er ute i butikk nå, kan du lese artikkelen «Brøt negative mønster ved å møte frykten» om meg. Hva er det dine leksjoner prøver å lære deg? I artikkelen vil du se hva noen av mine leksjoner lærte meg.

Ønsker du min hjelp til å avdekke eller bryte dine mønster, så hjelper jeg deg gjerne. Du finner min kontaktinformasjon ved å klikke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen