Healing gjennom riktig kosthold

Å lytte til kroppen.

Mange som kommer til meg for å få healing har lite energi og har ofte problemer med å komme seg gjennom dagens krav, forventninger og utfordringer. Enten de er i jobb eller ikke.  Og hvorfor er det sånn? Hva er det som gjør at så mange føler seg utmattet? Det kan det selvsagt være flere årsaker til. Her vil jeg sette søkelyset på kosten vår og hvor viktig den er for å holde seg i form og ha nok energi til dagens utfordringer.

Et av de symptomene som jeg ser i samfunnet i dag, er at mange har lange arbeidsdager, møter høye krav og forventninger i arbeidslivet, tar seg sjelden eller få pauser. En kan holde på sånn en god stund, noen litt lenger enn andre, men vi vet at det ikke går i lengden. Det er viktig å ta grep før kroppen sier stopp og ikke klarer mer. Da tar det tid å komme seg på bena igjen. For noen flere år. En av de faresonene en lett kan falle i når en jobber mye og lenge, er at en ikke tar seg tid til å spise riktig. En kjøper oftere hurtigmat som inneholder både mye salt og tilsetningsstoffer som ikke er bra for kroppen i større mengder. Og dette sammen med lite mosjon/trening, tapper en for energi. En blir sliten og får problemer med å komme seg gjennom dagen. Og ofte ser jeg at flere blir nedstemte og sliter med tungsinn.

Healing gjennom kosthol

Ta ansvar for din egen helse ved å kjenne etter på kroppen hvilke matvarer og produkter du tåler og som er gode for kroppen din.

Jeg vet at jeg for eksempel bør holde meg unna melkeprodukter, mel og sukker. Disse produktene gjør at jeg blir trøtt og mister energi. Det krever at jeg planlegger et kosthold hvor jeg reduserer eller kutter helt ut disse matvarene. Når jeg klarer det får jeg mer energi og jeg kjenner at kroppen min fungerer mye bedre. Jeg blir gladere, jeg får overskudd til å trene og klarer mer før jeg blir sliten. Siden jeg jobber med healing, så har jeg lært å gi selvhealing. Noen ganger er det også deilig å motta healing fra andre. Når en mottar healing så jobbes det med deg på alle nivåer – både fysisk, emosjonelt, mentalt og åndelig. Dette gjør at jeg føler at jeg klarer å ta godt vare på meg selv, selv om jeg har lange arbeidsdager. Jeg her to jobber i tillegg til aleneansvar for barn og hjem, og dette krever at jeg tar vare på meg selv. Og det er mitt ansvar. Jeg kunne helt sikkert ha vært flinkere på mange områder, men jeg er god på planlegging og dette gjør at jeg klarer å leve sunt og får trent noen ganger i uken i tillegg til jobb.  Jeg er så heldig å elske det jeg holder på med, så det føles ikke ut som om jeg er på jobb! Det gjør også til at jeg får energi når jeg er på jobb og ikke blir tappet for energi.

Sammenheng mellom kosthold og diagnoser.

Det anerkjente medisinske tidsskriftet Lancet publisert i fjor en studie som ser på sammenhengen mellom ADHD og mat. 40 barn med diagnosen ADHD, de fleste gutter mellom fire og åtte år, gikk på en streng diett som besto av vann, hvitt kjøtt, visse grønnsaker, ris og frukt. Resultatet var slående: To tredjedeler av barna ble helt symptomfrie, skriver forskning. no. Etter den strenge testperioden på fem uker fikk barna gradvis tilbake den maten de hadde pleid å spise – én og én matvare. På den måten kunne man fastslå nøyaktig hvilke matvarer barna reagerte på. Flere av barna fikk tilbakefall av enkelte matvarer.

Jeg tror at kroppen vil gå inn å heale og helbrede seg selv på mange områder når en har funnet ut hvilke kosthold kroppen din tåler og lever på denne kosten, samt gi kroppen litt trening, godt med vann og frisk luft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen