Forandring

Når tiden for forandring banker på min dør.

Jeg opplever at det er mange mennesker som ønsker forandring i livet sitt. Og noen er der, at de er klare for å ta nye steg mot en bedre hverdag, mens andre fortsatt blir værende der de har vært uten å klare å ta forandringer. Hva du enn gjør, så vit at du er akkurat der du skal være, uansett. Når en ikke klarer å gjøre forandring, selv om en ønsker det, så kan det være at tiden ikke er inne enda, at du skal høste mer erfaring før du gjør endringer.

Pust og smil fredfullt

Å skape forandring er å skape magi i livet sitt.

Mange opplever at de er låst i en situasjon på ett eller flere områder, eks.  jobben, forholdet, vennekretsen. Klarer ikke å komme seg løs og legger skylden på ytre omstendigheter. For å klare å gjøre forandringer må du forandre deg selv. Forandre din måte å tenke på og forandre din innstilling til det området du ønsker å endre. Se med «nye» øyne. Det er en ting som bare du selv kan gjøre. Ingen andre kan gjøre det for deg. Andre kan kun støtte deg i din prosess. Jeg kan vise deg hvordan du skal gjøre det, men det er du som må gjøre jobben.
Det første du må gjøre er å begynne å lytte til hjertet ditt, dine ønsker og behov. Hva ønsker du? Hva vil du ha i livet ditt som du ikke har i dag? Hvordan vil du livet ditt skal være? Tørr du skille deg ut og være annerledes enn massen?

Du er mer kraftfull enn du tror!

Du har alle verktøyene og kraften som skal til for å ta de forandringene du måtte ønske. ALLE har det! Men mange tror de ikke vil klare det, og det uten en gang å ha prøvd. Prøv i alle fall først, og ikke gi deg ved minste motstands vei. For motstand vil du garantert møte på. Ja, du vil bli testet om du virkelig vil gjøre endringer. Det eneste du trenger er å ha tro på deg selv, være sann mot deg selv, bestemme deg for at du ønsker forandring og bestemme deg for å gjøre det du må gjøre for å nå dit. Mange ganger handler det om å gi slipp, slutte å streve, kampe og holde deg selv tilbake. Hvert øyeblikk av livet har vi valget om vi vil flyte som vannet i en elv og la oss bli ført fremover, eller å svømme mot strømmen. Lær deg å flyt med vannet og ha tillit til at livet vil støtte deg og ta deg med akkurat dit du skal.  Ofte er det det som er utfordringen, vi tørr ikke gi slipp på det som holder oss tilbake enten det er jobben, forholdet, venner, hjemmet, etc. Du når drømmene dine mye raskere når du gir slipp på det som skaper uro i deg og har tillit til at universet støtter deg. Tro meg, jeg vet, for jeg har vært der. Men drømmer du om forandringer, så er det først når du virkelig har bestemt deg at du har sterk nok energi til å begynne å gå mot en ny vei. Da har du kraften til å ta det første viktige steget i ny retning, og her ligger en utrolig viktig nøkkel. Nøkkelen du trenger for å låse opp den døren som har vært lukket for deg tidligere.  Når du viser at du virkelig vil dette sterkt nok og tar første steget selv, åpner universet opp for å støtte deg. Du kan oppleve en synkronitet av hendelser som støtter deg på veien mot en bedre hverdag og det du ønsker å oppnå.

Den sveitsiske psykiatrikeren Carl Gustav Jung mente at den vanlige oppfattelsen av hvordan hendelser hang sammen ikke alltid var i stand til å forklare enkelte av livets tilfeldigheter. Der hvor man ikke kan påvise en direkte årsaks sammenheng mellom to hendelser men hvor det allikevel finnes en meningsfull forbindelse, mente Jung at det fantes et helt annerledes prinsipp som opererte som han kalte synkronitet. Et prinsipp som gav indikasjon på at det finnes en underliggende orden i universet. Og det er denne synkroniteten jeg prøver å skrive om i avsnittet over. Den ytre verden krystalliseres og bekrefter den indre mentale prosessen.
Forfatteren Deepak Chokra forteller at livet hans inneholder så mye synkronitet at hver gang han tar et fly så forventer han at passasjeren ved siden av vil vise seg å være overraskende viktig for ham. Enten i form av å komme med et nytt perspektiv som gjør at han kan løse et problem eller et manglende ledd for å kunne gjennomføre noe.

Mange synes forandringer er skummelt. I starten kan det å tråkke i ukjent terreng være skummelt. Men her lærer du mye om blant annet deg selv, kraften din og omgivelsene. Etter hvert som en mestrer utfordringene vil du oppdage at det som tidligere stoppet deg ikke lenger hindrer deg å nå det du ønsker deg.

Å oppjustere seg selv.

Noen ganger blir vi værende i situasjoner alt for lenge. Jeg har selv erfart det og ikke noe er mer frustrerende enn det. Vi går i sirkel og de samme leksjonene, dramaene, følelsene, tankene gjentar seg og gjentar seg. Og det er vel dette vi kaller arvesynden.  Den grunnleggende loven om årsak og virkning. Arvesynd atskiller seg fra alminnelig synd som årsak til virkning: «… det dårlige tre, bærer dårlige frukter.»  Det vil si at vi vil ikke kunne oppnå forandring før vi tenker, føler og erfarer annerledes, og får byttet ut gamle overbevisninger og trosystem med nye tanker, følelser, opplevelser. Vi må altså bytte ut gamle  «programvarer» for å kunne oppdatere og sette inn nye program i vårt lille hode. Så hvordan sletter vi de programmene som ikke gjør deg lykkelig og glad og erstatter de med nye? Det finnes mange veier til målet. Jeg kan vise deg noen av de metodene jeg har brukt for å lykkes med å ta forandringer i mitt liv. Husk bare å vær tålmodig med deg selv når du setter i gang med å ta forandringer. Det finnes mange veier til målet. Jeg viser deg de jeg har tatt og hatt suksess med.

Bli bevisst og bestemt på å tenke, snakke og handle positivt så mange ganger du klarer gjennom dagen. Mange er lei av å gjøre de samme tingene hver eneste dag. Livet er ren rutine og en går på autopilot. Jepp, det er også et valg. Men du blir ikke lykkelig i lengden av denne «kunstige» tryggheten. Når du begynner å kjede deg, er det følelsene som snakker til deg og ber deg endre kurs. Følelsene er sjelens språk. Lytt til følelsene dine, selv om vi i vår kultur er vant til å lytte mer til hodet enn hjertet. Begynn med små grep for å trene deg på forandring. Observer tankene og følelsene dine. Tankene dine er enten positive eller negative, aldri nøytrale. Så hvor stor prosentdel av tankene er positive og hvor stor del er negative? Hver gang du tar deg selv i å tenke negativ, så snu tanken til en mer positiv tanke. Eks: «Jeg får ikke til noe» til «jeg får til mye og gleder meg til å lære mer». Gå en annen vei til butikken eller jobben, enn det du vanligvis gjør. Dette betyr at du vil se andre mennesker og bygninger. Ikke se ned i bakken når du går ute, se opp – verden forandrer seg totalt bare ved det (PS: har du lagt merke til hvor mange mennesker det er som ser ned?). Smil til de du går forbi. Gi hyggelige komplimenter til noen i kassakøen, på bussen, på jobben – by på deg selv og vær RAUS! Spiser du alltid hjemme, så spis oftere ute – ta gjerne med maten du har laget hjemme og spis den ute. Bryt med vanene dine! Tren, tren, tren på å gjøre forandringer. Dette vil forberede deg på å ta større forandringer mot en bedre hverdag. Du vil kanskje etter hvert oppleve at det er gøy å bryte med vaner og dette vil være med å endre overbevisningene dine om deg selv, livet, temaene du jobber med etc. De små stegene vil hjelpe deg til å våge å ta større steg i riktig retning.

Happy girl

Alle dine tanker og ord er affirmasjoner som du programmerer deg selv med. Og alle dine tanker, ord og handlinger er energi som du sender ut, bevisst eller ubevisst. Janteloven eksisterer ikke lenger, den hørte til forrige århundre, så glem den. Drar du med deg den, så er det på tide å bryte med den og lage nye affirmasjoner hvor du tror på deg selv og din kraft. Det kan ofte være smart å starte med  å skrive ned affirmasjoner som løfter selvbildet ditt. For det er ofte her nøkkelen ligger.  Gå inn på youtube.com og skriv positive affirmasjoner eller positiv tenkning i søkefeltet og mat hjernen din med små snutter hver dag. Effektivt! Selv bruker jeg flere av de hypnosesnuttene som varer både en og to timer når jeg skal legge meg til å sove. Da setter jeg det litt lavt på, tar på meg hodetelefoner og sovner til dette. Det er veldig effektivt fordi da mater jeg underbevisstheten min med disse affirmasjonene. Les gjerne blogginnlegget mitt om affirmasjoner som jeg har skrevet tidligere. Kanskje finner du noen tips der.

Bønn.

Hvis det føles naturlig for deg, så be hver dag eller når du føler for det. Bønn er kommunikasjon med Gud, engler eller den du måtte ønske å be til. For meg er dette naturlig å gjøre. Det finnes mange måter å be på og bare dette er et interessant felt å lære mer om. Det finnes mange fine bønner og bønnen om sinnsro er veldig fin om du står i mye og ikke vet helt hva du skal gjøre. Selv har jeg brukt bare deler av sinnsrobønnen når jeg har trengt den:

Gud, gi meg sinnsro til å akseptere de ting jeg ikke kan forandre, mot til å forandre de ting jeg kan, og forstand til å se forskjellen.

Stillhet.

Søk innover i deg selv etter svar som du lurer på. Du har alle svarene som du trenger i deg selv. Men for å høre svaret må du trene opp din bevissthet til å være stille. Finn hvile i deg selv og tillat å synke ned i dybden av din egen indre stillhet til det punktet hvor du møter universets stillhet. For noen kan det være ubehagelig å søke dette stedet til å begynne med, siden en er så vant til all verdens støy og aktiviteter. Det gjør ikke noe, det er bare å trene på dette som alt annet. For når du har trent opp sinnet ditt til å være stille, vil du kunne høre svarene du søker selv om det er støy rundt deg. Forståelsen og innsikten som kommer i disse stille øyeblikkene, vil hjelpe deg å manifestere det du ønsker deg i livet.  Så….finn din egen vei. Du trenger ikke å være en tilhenger eller imitator av andre. Du trenger å vise verden den du er. Verden trenger DEG! Så hvem er du? Hvor er du i dag og hvor vil du? Svarene finner du når du søker innover. Vi er så vant til å søke uten for oss selv. Men tiden vi er inne i nå, krever at vi snur og søker innover i stedet for utover. Og jeg tror at de menneskene som vil lykkes i fremtiden er de som søker innover. Alle som har en glødende utforskertrang, finner soloppgangen. Tiden er inne til at du kan stole på at det vil bli vist deg, er akkurat det du trenger for å ta neste steg på veien.

Så ønsker du forandring eller å leve fullt og helt, så bestem deg for å endre rutinene i livet ditt. Å være i bevegelse og sprenge egne grenser vil vise deg kraften til å skape det livet du ønsker deg. Du vil føle deg mer levende og oppdage at du er den største inspiratoren i ditt eget liv. Du vil oppdage at du har kraften til å nå akkurat dit du vil og dette vil inspirere deg til nye steg på veien.

Konfusius skrev «De som vil være standhaftige i lykken, må ofte forandre seg» og Bacon støttet dette resonnementet med ordene «Intet er hyggelig som ikke blir krydret med variasjon.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen