Feiring av vintersolverv

Vintersolverv

Naturen og alt liv gjenskaper seg selv gjennom fødsel, en vekstperiode, en blomstringsperiode for så å takke for seg. På samme måte har hver epoke i livet vårt en fødsel, vekstperiode, blomstringsperiode og en død? Det hele starter med at du blir født, vokser, blomstrer og går ut av barndommen i det du går inn i neste utviklingsperiode hvor tenåringen blir født, vokser, blomstrer og «dør» i det du går over og inn i den voksnes verden og den voksne utgaven av deg blir født, vokser, blomstrer og «dør» i det du blir pensjonist og alderdommen «fødes», vokser, blomstrer for så å avslutte det hele med en av våre største transformasjoner.

Vi kan også se på andre livsprosesser i livet vårt som våre sykluser. Hvor står du i din syklus i forhold til jobben, dine relasjoner, din helse, dine leksjoner med mer i dag? Hvilke områder i livet ditt er noe nytt i ferd med å fødes, vokse, blomstre, eller holder på å avsluttes?

Alt er i en evig bevegelse og i en evig syklus som starter, utvikler seg og avsluttes. Det er en naturlig del av alt liv.

Snart er det vintersolverv – eller midtvinter – som det også kalles. Det er årets korteste dag. Mørketiden er i ferd med å avsluttes for denne gang. Vintersolverv inntreffer hvert år på den 21. eller 22. desember. Et år og en prosess er til ende. Det som har vært, avsluttes og noe nytt er i ferd med å skapes. Dette er naturens gang, er den ikke fantastisk vel? Tenk hvor heldige vi er som får oppleve dette år etter år! Og selv om hver årstid på mange måter er lik den andre, er den likevel forskjellig.

natur, vintersolverv, årets korteste dag

Feiring av vintersolverv

Naturens syklus påvirker også vår syklus. Vi er i ett med alt og nettopp derfor er det viktig å være klar over de livsprosessene som skjer, ikke bare i naturen, men også i oss selv.

Jeg vil her vise deg hvordan du kan markere og dra nytte av vintersolverv for å hjelpe deg selv i din livsprosess.Ved å skape en enkel praksis, kan du på en enkel men kraftfull måte, få hjelp til å gi slipp på det du ikke lenger trenger eller ønsker å ha med deg inn i livet ditt.

Det kan for eksempel være at du ønsker å gi slipp på en avhengighet, et helseproblem, en utfordring, en relasjon, et negativt tankesett eller annen form for frykt.

På samme måte kan du få hjelp og kraft til å skape mer av det du ønsker deg inn i livet. Det kan for eksempel være at du ønsker deg flere nære og gode relasjoner, en bedre økonomi, en sunnere livsstil, reise og oppleve mer, møte kjærligheten, bli den beste utgaven av deg selv, bli gladere og mer inspirert med mer.

Denne praktiske øvelsen kan gjøres alene eller sammen med familie og venner. Det er opp til deg. Øvelsen gir deg muligheten til å avslutte det som har vært, men også åpne opp for det nye. Det vil gi deg muligheten til å avslutte en syklus og samtidig starte en ny syklus.

Start gjerne øvelsen dagen før vintersolverv med å skrive ned på et ark alt det du ønsker å avslutte og gi slipp på. Alt det som tapper deg for kraft og energi, og som du ikke ønsker å ta med deg inn i det nye året. Ta deg god tid, og kjenn virkelig etter hva det er du føler deg ferdig med og hvorfor du ønsker å avslutte dette. Hvor lang listen på det du ønsker å gi slipp på skal være, er opp til deg.

Ta en pause, gå en liten tur før du fortsetter på neste del av øvelsen som går ut på å skrive en ny liste.

Nå skal du skrive på et nytt ark alt det du ønsker å oppleve og erfare i livet ditt det kommende året. På samme måte, så vil det også her, være lurt å kjenne godt etter hva du ønsker å skape mer av og hvorfor.

Du er nå i gang med å gjøre en bevisst handling hvor du gir fra deg det du ikke lenger har behov, samtidig som du skaper en bevisst handling hvor du tar det første steget inn i det nye! På denne måten åpner du opp for å bli mer bevisst dine prosesser og det som skjer i livet ditt.

Bål, vedkubber, flamme

Tenn et bål

På dagen da det er vintersolverv, tenner du et lite bål. Det kan være et lite bål ved stranden, i skogen, utenfor hjemmet eller ved hytta. Å tenne et bål er en symbolsk handling som er med på å forsterke din bevisste handling i forhold til å avslutte det som har vært og åpne opp for det nye.

Ilden har den effekten at den er i stand til å transformere og endre ting ved hjelp av sin ildkraft. Om du er åpen for metafysiske krefter som engler, lysvesner, kraftdyr med mer kan du selvfølgelig invitere dem inn i ritualet ditt når du tenner bålet. De vil med glede hjelpe deg til å gjennomføre øvelsen, hjelpe deg til å gi slipp på det du ikke har behov for lenger og til å åpne deg opp for det nye året som kommer.

Lag gjerne en fin ramme rundt bålet enten du er alene, sammen med venner og/eller familie. Ta gjerne frem gitaren/tromme og spill noen toner om du har det, eller syng/lytt til kraftfulle sanger/mantraer. Se nå for deg at ilden åpner en dør og legg så arket med det du ønsker å gi slipp på og avslutte på bålet. Be nå om å få lukke døren til det du ikke lenger vil ha med deg og se nå for deg at det skjer ved å se inn i bålet. Se så for deg at ildens krefter fra bålet vil hjelpe til med denne transformasjonen. Ha også tillit til at den metafysiske verden vil hjelpe deg med transformasjonen. Ta deg tid til å reflektere i stillhet eller del gjerne noen tanker med de andre, om året som har gått og forventningene til det nye året.

Be nå om å få åpne opp en ny dør, en ny syklus via bålet. Se for deg at dette skjer. Ta så fram arket med alt det nye du vil skal komme i det nye året. Se og føl at du nå går inn i det nye, det du ønsker å oppleve mens du går til bålet og legg arket på bålet. Be nå om at lyset fra flammene og hjelpen fra den metafysiske verden må lyse opp og vise deg veien til det nye og de mulighetene som du ønsker skal komme til deg i det nye året.

Øvelsen, ilden og den metafysiske verden vil hjelpe deg å sette energi og fokus på dine livssykluser og hjelpe deg varsomt fremover i liv ditt. Med denne øvelsen har du fortalt deg selv og din sjel, hva du ønsker for din utvikling videre. Den metafysiske verden har mottatt dine ønsker og vil når du nå går inn i din nye syklus, hjelpe deg gjennom tegn og veiledning. Jobben din er å holde energien og hjertet ditt åpent for å se de mulighetene de viser deg og handle på det som kommer din vei.

Ønsker du å sende lys til noen du ser trenger det eller som du er glad i, kan du skrive noen positive ord eller setninger på et ark til denne personen og brenne det på bålet før du avslutter. Å gi noe til andre føles for mange både riktig og godt. Og ved julens magi, vil dette være en av de fineste gavene du kan gi til deg selv og andre.

Viste du at på denne tiden av året er sløret mellom den materialistiske verden og den metafysiske verden på sitt tynneste? Alt du tenker, føler og gjør vil være mye mer kraftfullt og sterkere på denne tiden av året. Bruk derfor dagene godt.

Ved å gjøre denne øvelsen, vil du se at du påvirker din egen livsprosess og det nye året på en mye mer bevisst og kraftfull måte. Bevisste handlinger, skaper forvandlinger. Du bruker din egen kraft, samtidig som du får hjelp fra den metafysiske verden til å skape positive forandringer.

Jeg ønsker deg en kraftfull vintersolvervfeiring!

2 hendelser på “Feiring av vintersolverv”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen