Din indre stemme.

Hvordan høres din indre stemme ut?

Din indre stemme eller din fornuft?

Har du blitt kjent med din indre stemme? Vet du hvordan den høres ut når den prøver å kommunisere med deg? Og vet du om det du fornemmer kommer fra din indre stemme eller fra egoet, logikken eller fornuften? Er det mulig å lære seg å skille mellom disse to stemmene?

Skal du klare å velge og handle på det som er rett for deg i livet, må du kunne skille mellom disse to stemmene. Og akkurat dette er det mange som opplever som vanskelig. Det er kanskje ikke så rart. Vi har ikke blitt opplært til å lytte til den indre stemmen. Men det er denne stemmen som virkelig viser deg veien i livet ditt.
Kan jeg lære å lytte til min indre stemme?

Tenkende

Du har helt sikkert opplevd å stå i en situasjon hvor du må ta et valg. Vi står i mange valg hver dag og dette er din treningsarena til å lære å skille mellom din indre stemme og fornuft. Her får du trent deg på å bli kjent med din indre stemme i både større og mindre valg. Grip sjansen og bruk mulighetene som oppstår.

Når du står overfor et valg vil ofte en side av deg gå for en bestemt løsning eller svar, mens en annen side av deg vil gå for det motsatte. Og hva er den beste løsningen for deg? Hvis du hadde lært hvordan din indre stemme høres ut, ville du ikke være i tvil om hvilke valg du skulle tatt. Du ville selvsagt ha handlet på det som var det rette og beste valget for deg.

Noen eksempler fra mitt liv.

Det ene valget er et mindre valg og et hverdagseksempel. Jeg var på butikken og skulle handle inn matvarer. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle lage til middag. Gjentatte ganger dukket lasagne opp som et forslag. Og jeg kjente at jeg fikk skikkelig lyst å lage det. Jeg kjente allerede smaken i munnen. Men jeg viste at min sønn ikke ville ha det, han var for tiden veldig opptatt av å spise sunt og vi hadde derfor i lang tid levd på fisk og kylling i alle varianter. Jeg overhørte stemmen, plukket med meg kylling, noen andre ingredienser og dro hjem for å lage middag. Så kommer sønnen hjem fra trening og spør om det er middag. Ja, straks, sier jeg. Det er kyllingwok med ris. Kan vi ha lasagne en dag, spør han. Jeg har så veldig lyst på det, sier han.

Et annet eksempel jeg kan vise til er et valg jeg tok i fjor. Det var et mye større valg og et valg som krevde både mot og styrke å ta. Og det gikk flere uker før jeg tok valget. Det handlet om min jobb. Jeg hadde frem til i fjor jobbet som lærer i 23 år i grunnskolen. De siste årene hadde jeg blitt klar over at jeg beveget meg mot en ny retning. Men skulle jeg våge å ta spranget? Ut i det ukjente, uten fast grunn? Jeg var veldig i tvil lenge. En kveld jeg satt på terrassen og grublet over hva jeg skulle gjøre, hørte jeg en tynn, svak stemme si; Si opp jobben din! Med en gang jeg hørte denne stemmen, kjente jeg en stor ro og fred i hele kroppen. Jeg bare viste at dette var det neste riktige steget på min vei. En uke etter sa jeg opp jobben som lærer. Vi utvikler oss stadig og nye drømmer kommer frem. I dag guider og veileder jeg andre mennesker i forskjellige livssituasjoner, i tillegg til at jeg gir healing og renser hus.

Bli kjent med sin indre stemme.

Jeg vet hvordan min indre stemme høres ut. Men kjenner du lyden til din stemme? Hvis ikke så er det bare å gå i gang med å trene og bli kjent med den. Den er der for deg for at du skal kunne ta de valgene som er riktig for deg. Den velger den enkleste og beste veien for deg, alltid.

Når du står i et valg, vil det alltid dukke opp flere svar på hva du bør gjøre. Men det vil likevel være en forskjell på svarene. For sammen med det svaret som er mest riktig for deg, vil det alltid følge med en helt bestemt følelse, og denne følelsen vil være forskjellig fra person til person. Det kan være at du bare vet hva som er riktig, uten helt å forklare hvorfor. Du kjenner det i kroppen din. Det kan også være at du kjenner en indre ro, pusten endrer seg, du får frysninger eller kjenner deg veldig lett. Dette er følelsen du skal lete etter i hverdagen når du står i valg, for når du merker den er du i kontakt med din indre stemme. Og tørr du å følge denne følelsen og løsningen, vil du være på rett vei i livet ditt.

Ofte når du stiller deg et spørsmål, så kommer det to svar. Det første svaret som kommer til deg, kommer umiddelbart, er klart, presist og kort. Det andre svaret kommer gjerne noen få sekunder etter. Det er ofte langt, har mange ord, forklaringer, tvil og argumenter. Det siste svaret virker ofte mer overbevisende fordi det kommer med flere ord og forklaringer. Det første svaret er det svaret som vil være sant for deg. Det enkleste og mest riktige svaret/løsningen. Det er svaret som kommer fra din intuisjon, ditt hjerte, dine hjelpere, dine guider, åndelige veiledere etc. Det andre svaret kommer fra din fornuft.

Tenk deg at du er ute og går en tur i byen. Det er mye støy fra biler, trikk, arbeidere, mennesker, maskiner etc. Likevel klarer du å skille ut de forskjellige lydene fra hverandre. Plutselig klarer du å stenge ute de andre lydene helt og blir oppmerksom på fuglen som kvitrer ikke så langt fra deg. På samme måten er det å lytte til din indre stemme. Du må bare klare å tune deg inn på den og skille den ut fra all annet «støy» som finnes i ditt indre. Og når du først har funnet den, er det lett å finne frem til den igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen