Meditasjon – veien til ditt indre landskap

Det finnes mange måter å meditere på.

Det er bevisst at tradisjonell meditasjon bidrar til å helbrede kroppen, redusere stressnivået, skape større fokus, bedrer konsentrasjonen og perspektivet.

Denne meditasjonen jeg her tar for meg, tar utgangspunkt i en grunnleggende meditasjons øvelse, men går litt lenger slik at du kan få tilgang til den underbevisste hukommelsen for å kunne løse opp i gammelt karma.

Meditasjon kan være noe så enkelt som å sitte i ro med lukkede øyne og fokusere på pusten mens du observerer tanker og følelser som strømmer gjennom sinnet. Det er viktig her er at du bare observerer tankene og følelsene og ikke lever deg inn i dem. Det som skjer når du gjør dette er at du frigjør deg selv fra egoet, samtidig som du kommer i kontakt med ditt sanne jeg, og bygger bro mellom det underbevisste og det bevisste sinnet. Jeg ser på mitt ubevisste sinn som et stort skattekammer, hvor jeg kan hente frem all den informasjonen jeg trenger for å leve det livet jeg ønsker. Her kan jeg få tilgang til tidligere ervervet kunnskap som tjener meg i dag og gamle minner og trosystem som står i veien for meg, og som jeg kan ta tak i å løse opp. Å utforske sitt indre landskap er en spennende reise! Jeg velger i dette blogginnlegget å ha fokus på det du kan ta tak i og løse opp i, siden jeg tror dette er det som kanskje er mest spennende for deg å lese og lære mer om.

Det ubevisste sinn, meditere

Å meditere er ikke like enkelt som det kan virke.

Det krever at du setter av tid og er konsentrert når du holder på. I begynnelsen før du får taket på meditasjon kan du oppleve at  tanker kommer snikende inn og du tar deg selv i å ligge å tenke på jobben, kjæresten, barna, venner, konflikter, etc. Eller at du blir så trøtt at du sovner. Hold derfor fokus på pusten, og hver gang en tanke kommer, så bare aksepter at de kommer, observer dem, la dem fare og rett oppmerksomheten din mot pusten igjen.

Denne meditasjonen er et effektivt redskap når du skal gi det bevisste sinn tilgang til det som rører seg i det underbevisste sinn. Får du det ikke til første gang, så prøv igjen. Så vil du etterhvert oppdage at ditt indre åpenbarer seg for deg

Selve meditasjonsøvelsen.

Fortsett å puste dypt slik du gjorde i forrige øvelse. Pust inn og ut og begynn å legg merke til de tankene som strømmer gjennom sinnet ditt. Det kan være ting som har skjedd i dag, følelser du har hatt eller noe som står på listen over ting du må gjøre. Observer tankene som kommer like nøytralt som om du ville ha observert  bilder på en hver skjerm – det er dine tanker og følelser, men du hverken tenker eller føler dem, du bare observerer dem. Du identifiserer deg ikke med dem. Og like fort som de kom, blir de borte. Etter hvert som du bare observerer dem og lar dem fare like fort, vil tankene etter hvert stilne. Du lar skjermen bli helt tom en og du gleder deg over tomheten, mørket og forventningen. Vær der en stund. Gled deg over bare å være.
Observer så det som kommer opp på skjermen. Ofte vil det komme et bilde fra sinnet ditt. Det kan komme til å overraske deg. Det er ditt underbevisste som jobber og som henter frem noe som du har behov for å se nærmere på. Bildet som kommer opp, er unikt for deg. Ofte så er det bilde av et minne som har ligget på lur i din underbevissthet bak alle forstyrrelser som sinnet skaper og som har gjort at du ikke har fått til akkurat det du har hatt lyst til å få til i hverdagen/livet ditt. Bildet kan vise en person, en situasjon, en følelse eller en gjenstand som har en spesiell betydning for deg. Ha fokus på bildet, frys bildet, betrakt det og spør deg selv hvilke følelser dette minnet får opp. Sett navn på følelsene som kommer opp: sinne, frustrasjon, sorg, stolthet, glede, skam, anger m.m. og start en indre dialog med dette bildet. Spør bildet hva du trenger å vite som du ikke har sett tidligere, hva det vil fortelle deg. Aksepter de følelsene det skaper i deg, send lys og kjærlighet til bildet, alle involverte og ikke minst deg selv. Takk for informasjonen du har fått og transformasjonen som nå er blitt gitt deg. Gå nå ut av meditasjonen og kjenn etter om du føler en endring i energien din.

Denne øvelsen bruker jeg når jeg vil løse opp i det som hindrer meg i å gå fremover. Det er ikke alltid det jeg forventer skal komme opp som kommer opp, men jeg tar alltid tak i det som kommer opp, siden det er det jeg har behov for å se nærmere på og løse opp i.

Har du problem med å meditere, få stilnet tankene, kan du gå tilbake til pusteøvelsen og jobbe mer med den. Disse to øvelsene henger sammen.

Å forsterke kraften sin i naturen.

1 hendelser på “Meditasjon – veien til ditt indre landskap”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen