Konflikt i parforhold

Ferien kan sette parforholdet på prøve.

Jeg bruker ofte å spørre mine gode venner eller kunder om hva de ønsker jeg skal skrive om i bloggen, hvilke tema de brenner for, om det ikke kommer noen klar impuls fra universet om tema.

Og denne gangen ønsket flere at jeg tok opp temaet konflikt i parforhold. Flere av mine kunder står nettopp i dette nå. Og hvorfor er det sånn, at når ferien kommer så blir alt så forsterket?

Jeg hører ofte kunder si at i hverdagen klarer de seg rimelig bra sammen som par, men at de da ikke er så mye sammen som i feriedagene. De er på jobb, ofte til forskjellige tider og dagen preges av en fast rutine som begge føler fungerer greit.

Ulike forventninger til ferien.

Det kan virke som om ulike og kanskje skyhøye forventninger til ferien som spriker i forskjellige retninger, er en av årsakene til at mange får problemer i forholdet sitt i ferien.

Mange opplever at de i løpet av ferieuken(e) skal rekke over så mye. Forventninger om å besøke både familie og venner, ta imot feriegjester, være aktive, slappe av, oppleve, oppdatere sosiale medier, – alt på en gang, kan bli i det meste laget for flere. Dette fører til at mange opplever å miste seg selv i ferien og er mer stresset etter ferien enn før de tok ferie.

Sommerferien er viktig. Det er da batteriene skal lades, men vi kan og bør ikke gå på akkord med oss selv. Det er viktig å lytte til hva vi ønsker å få ut av ferien og ikke legge listen så høyt at det går ut over helsen og parforholdet.

Problem i parforholdet

Er det mulig å unngå feriekrangelen?

For å unngå den store feriekrangelen tror jeg det er viktig å avklare hva en selv vil ha ut av ferien før ferien starter. For viss den ene vil ha en aktiv ferie, mens den andre vil ha en rolig ferie, kan det lett bli konflikter. Men er en flink til å lytte til egne følelser og behov, tror jeg det er lettere å lytte til partnerens følelser og behov også. Og da er det lettere å legge opp en ferie hvor en både ivaretar egne og partnerens behov. For å få til dette er det viktig å kunne kommunisere godt med hverandre.

Det mange ser ut til å gjøre, kvinner spesielt, er å sette partneren i sentrum, fremfor seg selv. Og hvorfor er det sånn? Hvorfor kan ikke vi kvinner bli flinkere til å sette oss selv i sentrum? Alt for mange glemmer å prioritere seg selv, sine følelser og behov. Og ofte blir resultatet at mange blir syke, deprimerte og tappet for energi når den positive ferieopplevelsen uteblir. Skuffelsen over ferien er et faktum.

Å bli kjent med seg selv og sine behov.

Ofte kommer dette av at vi ikke har blitt godt nok kjent med oss selv. Kanskje klarer vi ikke å kjenne etter hva vi vil, hvilke følelser og behov vi faktisk har. Fordi vi aldri har lært å lytte til oss selv godt nok.

Det finnes mange veier å gå for å bli kjent med seg selv. En vei er å begynne å lytte til følelsene vi har i enhver situasjon. Hva prøver følelsene å fortelle meg nå? Men fordi vi ikke har lært å lytte til følelsene og våre egne behov, er det lett å ta feil valg. Og vi ender opp med å lengte tilbake til jobb og rutinelivet før ferien er over.

Enten du er mann eller kvinne i et parforhold, så tror jeg det er viktig å sette seg selv først når det gjelder ferie. For det er her vi skal lade batteriene etter å ha jobbet i mange måneder i strekk. Kroppen treng hvile og påfyll. Den trenger å bli ivaretatt.

Føler du at du trenger hjelp i eller etter ferien, så ta kontakt. Som healer kan jeg tilby å rense ut negativ energi i energifeltet ditt og hjelpe deg til å fylle på med ny energi. Jeg kan også som klarsynt og medium hjelpe deg/dere å se på forholdet og veien videre fra et høyere perspektiv.

Bruk ferien til å koble av, nyte livet og fylle på med ny energi.
Du fortjener det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen