Kjærlighetens kraft

Har du noen gang blitt oppmuntret til å være glad i deg selv?

Og hva vil det si å elske seg selv? Lar du alltid andre gå foran deg selv?

Ja, det er nok veldig lett å la barn, ektefelle, venner og kollegaer gå foran en selv. Vi handler ofte på autopilot når det gjelder å ivareta andre sine behov. Dette er vi blitt veldig gode på fordi vi har blitt oppdratt til å være gode mot andre, ivareta andre sine behov, etc. Ikke noe galt i å være snill og god mot andre, men det blir galt når det går på bekostning av oss selv, og når vi gjør dette for å leve opp til andre mennesker forventninger til oss. Frykten for ikke å bli akseptert, anerkjent, likt etc sitter sterkt i oss og gjør at vi ofte handler på tvers av egne behov. Men det er da det er viktig å stoppe opp og endre kurs, tenker jeg. For hva med oss selv? Hvorfor er vi ikke like flinke til å tenke på egne behov som andres behov? Og hva vil det si å ivareta egne behov?

IMG_8909++++++

Det beste du kan være er å være kjærlighet. Å være deg selv fullt og helt, er å være kjærlighet. Å være kjærlighet betyr at du er nær din sjel, tar vare på egne behov og ikke plasserer deg selv sist hele tiden.  Å være tro mot seg selv til enhver tid handler om å behandle seg selv med total respekt og vennlighet.

Og hvorfor er dette så viktig? Jo, dette er kjempeviktig fordi alle, også du, har en spesiell plass i universet som ingen kan fylle. Det er bare du som kan fylle den plassen. Og når du er sann mot deg selv så bli du et redskap for den kjærlige energien som berører alle du kommer i kontakt med.

Og jeg tror at når vi klarer å være i denne kraften, i kjærlighetens kraft, så har vi også kraften til å helbrede de områdene i livet vårt som vi opplever som vanskelige. Og vi trenger heller ikke å jobbe eller anstrenge oss for å være kjærlige mot andre når vi er i denne kraften.  Det kommer naturlig når vi er sanne mot oss selv. Og for å virkelig bry seg uforbeholdent om noen må vi føle det samme for oss selv. Vi kan ikke gi bort noe vi ikke har selv.

Så hvordan kan jeg bli glad i meg selv når jeg har glemt meg selv i mange år?

Det finnes mange fine øvelser som hjelper deg med å finne tilbake til deg selv og den du er ment å være.

Å elske seg selv oppleves vanskelig for mange, som ikke har vært flinke nok til å ivareta egne behov gjennom flere år. Her er to øvelser jeg kan anbefale deg å prøve. Det høres veldig enkelt ut, men oppleves nok veldig vanskelig for mange den første tiden. Men ikke gi opp, det er bare å prøve til du får det til og til det blir naturlig for deg å gjøre dette hver dag.

Størst effekt får denne øvelsen om du gjør den 5-10 minutter morgen og 5-10 minutter kveld. Stå foran speilet. Gå så nær speilet at du kan observere pupillene og øynene dine. Stå først lenge foran speilet uten å si noe. Studer deg selv, bli kjent med hvem du er. Hold blikket, ikke la blikket vandre. Se deg selv i øynene hele tiden. Klarer du det uten å se bort, ned, opp? Flott! Hvis du ikke klarer det, så finn blikket igjen og hold det. Si så høyt til den i speilet “Jeg elsker deg”. Gjenta gjerne flere ganger! Hva skjer? Ofte kan blikket begynne å flakke fordi det er ubehagelig å si det til seg selv. Noen kan føle det unaturlig, og bare det er et tegn på at du er borte fra deg selv. Noen kan begynne å gråte. Gråt for all del, hvis du føler for det. Det åpner den blokkeringen du har lagt på deg selv i streben etter å ivarta andres behov på bekostning av dine egne behov.

En annen øvelse som er fin, er å begynne å lytte mer til seg selv. Hva ønsker jeg ? Still deg alltid dette spørsmålet når du står overfor et valg! Og valg møter vi hver dag i en eller annen form.  Får du et klart ja, så går du for det. Kjenner du på motstand eller ikke ønsker det, så sier du nei. Er du usikker, så avvent eller velg enten ja/nei. Stå i kraften din selv om andre forventer et annet svar av deg! Våg å være deg selv fullt og helt! Da er du den beste utgaven av deg.  Og det som er riktig for deg blir også riktig for andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen