Gjør alltid ditt beste

Slik humøret svinger i løpet av dagen vil ditt beste kunne forandre seg fra ett øyeblikk til det neste.

I dag har jeg lyst til å skrive om det å alltid gjøre sitt beste under enhver omstendighet og hvor viktig dette er for din utvikling. Men først så har jeg også lyst å presisere at det å gjøre sitt beste ikke vil være av samme kvalitet i alle situasjoner. For det er jo sånn at noen ganger så er vi uthvilt og frisk, mens andre ganger er vi slitne og ikke helt i form. Og kvaliteten på det vi da leverer vil være forskjellig. Akkurat slik humøret svinger i løpet av dagen vil ditt beste kunne forandre seg fra ett øyeblikk til det neste, fra time til time eller fra dag til dag. Men om du alltid gjør ditt beste, uansett omstendigheter eller dagsform, så vit at det er godt nok. Godt nok for deg! Du trenger ikke å strekke deg lenger. Hvis du alltid gjør ditt beste vil du unngå å dømme deg selv og hvis du ikke dømmer deg selv vil du heller ikke utsette deg for skyldfølelse, bebreidelser eller straff. Og du vil leve mer i sannhet med deg selv og den du er.

Når du gjør ditt beste i de forskjellige situasjonene, så handler du. Og du handler i sannhet med deg selv og du vil merke at du lever livet mer intenst. Og det er handlingene i det du gjør ditt beste som får deg til å oppleve denne intense lykken. Å gjøre sitt beste er å utføre handlinger fordi du liker dem, ikke fordi du forventer noe tilbake eller andre forventer noe av deg. Du vil aldri kunne gi av ditt beste om du ikke liker det du holder på med.

IMG_8909++++++

Hvor mange er det ikke som sliter seg gjennom uken, med arbeidsoppgaver som de ikke liker noe særlig men som de gjør fordi de trenger en inntekt så de kan forsørge seg selv og familien sin? Hver måned ser de frem til lønningsdagen og hver mandag ser de frem til helgen. De lever ikke, bare eksisterer. Det er ikke sånn livet skal leves! Du skal glede deg til å gå på jobb, utføre arbeidsoppgavene og ikke minst, elske privatlivet ditt! Du er født til å være lykkelig! Men mange er ikke flinke nok til å skape dette rundt seg! Jeg var heller ikke det tidligere! Dagene gikk, det meste var rutine og livet var kjedelig. Et sted på veien hadde jeg mistet gnisten og meg selv.

Og kanskje er du der i livet hvor du føler at alt er rutine, alt er forutsigbart, kjedelig og lite spennende. Du tenker kanskje at du aldri vil klare å komme deg ut av denne situasjonen eller skape det livet du drømmer om. Vet du, da kan jeg fortelle deg at det vil du klare, så lenge du gjør ditt beste og virkelig ønsker en forandring. Og jeg håper at jeg med å fortelle min historie kan gi deg håp og løfte deg opp. Vise deg at det er mulig.

For noen år tilbake var jeg i en situasjon hvor jeg følte at livet var hardt og vanskelig. Jeg var nyskilt og slet med å trives i hverdagen og på jobb. Jeg husker at jeg kom ut fra et møte  og var nokså frustrert over ikke å bli hørt eller tatt på alvor. Så stod jeg der da, på parkeringsplassen nokså nedbrutt, lei meg og kjente kraften bare forsvinne ut av kroppen på meg. Jeg kjente ikke lenger glede med det jeg holdt på med, verken jobbmessig eller privat. Jeg kjempet en kamp jeg viste jeg ville tape. Enda intensjonen min var den beste. Jeg ønsket å hjelpe et barn til å få en bedre hverdag. Men ingenting hjalp. Jeg kjente tårene trille nedover kinnene, kroppen ristet og jeg var bunnløs fortvilet. Det var akkurat da det plinget en sms på mobilen min som skulle forandre mye av livet mitt. Jeg tok den opp av vesken og åpnet meldingen. Det var fra et nummer jeg ikke kjente til eller hadde bestilt noen tjeneste fra, men skjønte at det var fra en sånn type tjeneste. På meldingen stod det:

«Englene vil at du skal vite at så lenge du gjør ditt beste, så er det godt nok!»

Det fikk meg til å stoppe opp, lytte og kjenne etter. Jeg kjente at jeg ble roligere med en gang og viste at englene var rundt meg. De støttet meg når andre ikke våget. Og jeg hadde virkelig gjort mitt beste. Denne meldingen løftet meg denne dagen og den ble en del av meg. Jeg valgte å leve etter dette budskapet. Jeg trente i lang tid og feilet mange ganger, men dette har endret måten jeg ser livet mitt på. Den endret min tankegang. Fikk meg til å kjenne etter om jeg var fornøgd selv, om jeg virkelig hadde gjort mitt beste. I det jeg kjente etter merket jeg at jeg ikke trengte å dømme meg selv eller få skyldfølelse for noe. Jeg merket at en større glede i det jeg gjorde grodde frem i meg.

Jeg elsker livet mitt sånn det viser seg for meg nå og jeg har stor glede av alt det dagen min gir meg. Jeg gleder meg over både store og små oppgaver i hverdagen og liker hverdagen like mye som helgen. Jeg føler meg veldig heldig.

Universet underfundige spill

Så kan en jo begynne å undre seg da over synkroniteten og hjelpen fra universet. For når jeg flyttet til Oslo ble jeg kjent med en utrolig vakker kvinne som også er opptatt av alternativ behandling og selvutvikling. Det rare er at vi er født på samme dag, samme årstall, og på samme klokkeslett bare jeg på kvelden og hun på morgenen.Jeg fortalte henne om denne sms’en og situasjonen jeg hadde væt opp i, ble hun lang i masken og stirret på meg. – Er du klar over at det er jeg som leverer de tjenestene, sa hun. Jeg trodde jeg skulle ramle av stolen. Er det virkelig mulig?! Livet er underfundig når en begynner å legge merke til alt det som skjer og en har et våkent øye. Hvordan var dette mulig?!

Min erfaring er også at hvis du gjør ditt beste i din søken etter personlig frihet og kjærlighet til deg selv, vil du oppdage at det bare er et tidsspørsmål før du finner det du leter etter. Men hva er så personlig frihet og kjærlighet til seg selv? For meg er det friheten til å være den jeg egentlig er. Fri til å leve ut hele mitt potensiale. Til å holde på med det jeg elsker mest. Å kunne fylle dagene med inspirasjon, latter, glede, kjærlighet, kreativitet m.m. Være spontan og tørre å flyte med energien. Det er det gode liv for meg.

4 hendelser på “Gjør alltid ditt beste”

 1. Anne-Grete Roulund

  Kjære Gretha i dag har jeg faktisk gjort mitt beste. Jeg har kjent på ytterpunkter og flytte min komforsone. Er meget fornøyd med meg selv. Derfor så artig å lese det du skriver på bloggen i dag. Ja synkroniteten den skal vi ikke skusle med som det heter. Takk for godt innlegg.

  1. gretha.dimmen@gmail.com

   Så hyggelig å høre at du har gjort ditt beste, da kan du være stolt av deg selv!! Og så hyggelig å høre at du likte innlegget mitt 🙂 Stå på videre, Anne-Grete 🙂

 2. Mona Hærnes

  Tusen takk, kom over denne i dag og det var nettopp det jeg trengte.
  Å bli minnet på hvem jeg er og hva livet handler om.
  TUSEN TAKK <3 <3 <3
  Lykke til med ditt.

  STOR KLEM fra Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen