Energi og helse.

Fyller du deg selv med nok livsenergi?

Din fysiske kropp jobber hvert eneste sekund for deg så lenge du lever. Du har et helt maskineri gående, bare for at du skal få lov å leve og erfare her på jorden. Er det ikke utrolig vakkert! Tenk hvor heldig du er!! Derfor er det så viktig at du tar vare på kroppen din, gir den det den trenger for at du skal fungere på best mulig måte hver eneste dag.

Hva bør vi gjøre for at kroppen skal fungere optimalt?

Vi tar ofte kroppen som en selvfølge og forventer at den skal fungere optimalt i hverdagen. Slik vi lever i dag, er det lett å glemme å puste skikkelig, spise riktig, være i balansert bevegelse og hvile nok.

Prana – en universell energi.

Jeg har lyst å skrive litt om prana – energien, også kalt livsenergien. Dette er livsenergien som flere filosofiske tradisjoner anses at universet er ladet med. Og som det er så viktig at vi har nok av i kroppen vår, for at vi skal kunne fungere optimalt.

Dette er også energien som får galakser til å forme seg, stjerner til å brenne og planeter til å sirkulere og gå i baner. Alt drives av prana, som ikke bare er en form for energi, men også en form for vibrasjon, intelligens eller bevissthet.

Kroppen vår er avhengig av denne livsenergien for å fungere optimalt. Livsenergien strømmer gjennom kroppen vår og holder oss i gang i hverdagen. Kroppens forbrenningsprosesser trekker ut prana fra maten vi spiser og fra luften vi puster inn og bruker denne energien som drivstoff. Vi mottar også denne livsenergien direkte fra omgivelsene fra solen, vind, farger osv. Livskraften holder ikke bare kroppen i gang, men tilfører også informasjon og intelligens til kroppens ulike fysiske systemer og til sinnets mentale prosesser.

For å få mest mulig tilgang til denne kraftige livsenergien er det viktig at vi lærer oss å puste riktig og være mye ute hver dag. Vi trenger ikke løpe eller gå for å få tilgang på denne livsenergien ute. Det er nok å bare sitte ute og ta noen dype åndedrag hver dag. Når du er i total avslapning, puster du lettere inn livsenergien. Og til mer livsenergi du har i kroppen, til mer energi vil du ha til å bruke på dine daglige gjøremål.

Har du lite med energi, eller føler deg tom, så ta turen ut hver dag. Finn deg et godt sted å sitte eller ligge og pust inn livsenergien. Lukke øynene og kjenn at du slapper godt av i hele kroppen.

I de periodene livet mitt har vært vanskelig, har jeg alltid trekt ut. Hver eneste gang har jeg blitt ledet til å sitte ute i naturen, og hver gang har jeg fått mer og mer tilgang på denne viktige livsenergien i kroppen. Dette har vært med på både å styrke og hjulpet meg over vanskelighetene. Så jeg anbefaler på det varmeste å være mye ute hver dag. Ikke bare i perioder hvor livet er vanskelig, men hver eneste dag. Bli bevisst på å fylle deg selv opp med denne kraftfulle energien.

Mat og energi.

Vi mennesker er veldig opptatte av hva vi spiser og putter inn i kroppen med tanke på energi. Og det er mange meninger om dette. Men ser vi på det fra et litt høyere perspektiv, så mener jeg at jo mer kjærlighet og velbehag vi legger ned i måltidet, jo bedre er det for kroppen vår. Altfor mange mennesker spiser med en skyldfølelse i dag. Kanskje ikke så rart når det blir så mye fokus på det som det er i samfunnet vårt. Spis med glede og du kan velge hva du vil spise, så lenge du velger det med velbehag.

Å kategorisere mat vi spiser som «bra» eller «dårlig» for oss, er ikke bra hverken for magen eller fordøyelsessystemet vårt. Det er på denne måten vi forgifter kroppen vår med negative tanker rundt det vi spiser og drikker. Hvis vi tenker at det vi putter i munnen din er skadelig for oss, så er denne innstillingen med på å forme den fysiske kroppen vår. Og da kan heller ikke kroppen bruke denne maten til å skape kjærlig energi for oss.

Kroppen er din mest verdifulle eiendel, så ta godt vare på den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen