Å følge drømmen sin

Tørr jeg det? Kan jeg få det til? Hva hvis jeg feiler? Er det farlig?

Hadde du spurt meg før jeg var 35 år, hadde jeg svart deg at noen er født til suksess mens andre til et liv i fiasko. Og så har vi de midt i mellom. De som er i flertall i den kollektive massen, som er levende døde. Jeg var der, i den siste kategorien. Mennesker som tilpasser seg andres normer, regler og forventninger, lever i egoet som nærer seg på frykt og som forsøker å overleve hver eneste dag på jobben, i forholdet, i familien, i samfunnet uten å ha kjent på hva det vil si å være virkelig lykkelig. Hva det vil si å kjenne seg levende. Hva det vil si å kjenne seg selv og sin kraft.

Muligheten til å skape har aldri vært større enn den er i dag

Men henger vi etter?

Jeg skulle ønske det var et eget fag i skolen som virkelig tok for seg hvordan vi som menneske kan lykkes i livet. Hvordan vi kan skape et godt liv, med våre unike muligheter og talenter. For mulighetene har aldri vært større enn de er nå. Tenk for en ressurs vi hadde fått i samfunnet vårt. Men dagens skole fremelsker noen kvaliteter og utelukker så mange andre kvaliteter. Det kan fort vise seg å være uheldig ikke bare for det enkeltes individs utvikling, men også for samfunnet. Tenk om vi kunne hjelpe barna til å utvikle en sterk og klar følelse av seg selv, som en del av et fellesskap, men også som unikt individ. Med kjærlighet og tro på seg selv. Hadde vi klart å så dette frøet i barna tidlig, så ville barna være bedre rustet til å møte verden, tror jeg. Å hjelpe dem til å få en bevissthet om hvem de er, uavhengig av prestasjoner, karakterer og utseende.

barn - drømmer
Se på denne gutten på bildet. Hva tror du han drømmer om? Tror du han er lykkelig?

Barn er blant annet flinke til å fantasere og drømme. Denne egenskapen gjør at de utvikler kreativiteten sin. Som er genuin når vi skal skape noe. De ser muligheter fremfor begrensninger. Men barna møter ofte voksne som begrenser denne egenskapen, både hjemme og på skolen, blant annet gjennom kjærligheten de møter. Kjærligheten er ofte mer betinget enn ubetinget, og forventningene og presset stort for at de skal være som alle andre. Hvis ikke vil mange føle at de ikke lykkes.

Barn burde få lære å lytte til seg selv, lytte innover og få tid til dette, både på skolen og hjemme. I dag har ikke skolen fag som mindfullness eller yoga, noe jeg mener de burde integrert i skolehverdagen for mange år siden. Men jeg tror det kommer og jeg er overbevist om at den generasjonen som får det i sin opplæring, vil møte seg selv, samfunnet og verden for øvrig på en helt annen måte enn hva dagens generasjon gjør. Være mer åpne, utvide sin bevissthet og skape mer.

Det er kanskje ikke så rart at mange etter hvert utvikler følelser som: Jeg skal ikke tro at jeg er noe, at jeg kan få til noe, jeg kommer til å feile, jeg er ikke god nok og så videre, når vi har fått dette inn gjennom flere år i oppveksten og som voksne fortsetter å bekrefte dette i vårt eget hode som en sannhet.
Kjenner du deg igjen? – ja, etter hvert så begynner vi å tro på dette og janteloven blir en virkelighet for så mange. Vi bygger et negativt tankesett om hvem og hva vi er. Dette tankesettet begrenser oss og gjør at vi ikke ser mulighetene som ligger foran oss. Samtidig som frykten for å mislykkes ligger der.

Ofte forteller vi oss selv at vi ikke får det til, lenge før vi har prøvd. Vi sammenlikner oss selv med alle andre, før vi kan angi vår egen verdi. Og på denne måten kveler vår egen fremgang lenge før vi har forsøkt. Og hvorfor skjer dette – jo, fordi vi har mistet troen på oss selv et sted på veien.

Å følge drømmene sine

Når kraften i oss blir vekket

Men på et eller annet tidspunkt så tror jeg at vi blir vekket, hvor vi skjønner at vi har kraften til å skape det vi ønsker oss. Og jeg undrer meg over hvorfor dette skjer først i 30-40 årene hos mange i dag og ikke tidligere. Vi oppdager at det eneste som står i veien for oss, er faktisk oss selv. Vårt tankesett, våre følelser og den manglende troen på oss selv.

Jeg var i 30-årene da jeg våknet og skjønte dette. Jeg skjønte at jeg måtte ta noen nye valg for å skape nytt, være modig og prøve. Erfaringene jeg gjorde meg, viste at det var riktig og jeg begynte å bygge nytt rundt meg. Jeg ble kjent med meg selv og min kraft. Når jeg ble kjent med meg selv, kom også selvfølelsen og troen på meg selv tilbake. Og siden har jeg fortsatt å bygge rundt meg.

Livet handler om å våge. Ta sjanser og tro på seg selv! Du er unik, ingen er akkurat som du! Du har verdi og noe å bidra med til fellesskapet!
Og det er jo det livet handler om. Å tørre å feile, en million ganger, for å så lære, vokse og skape nytt. Vi skaper hele tiden, men er det vi skaper, det vi virkelig ønsker oss? Hvis det ikke er det, så ikke vær redd for å skape nytt! Se muligheter i stedet for begrensninger. Det er dette som er livet! Ikke bli sittende fast i noe du ikke ønsker å være i! Livet er for verdifullt til det!

Jeg får veldig mange mailer fra mennesker som ønsker å følge drømmen sin, og gjøre det de virkelig har lyst til her i livet. Men de tror ikke på seg selv. De tror ikke at de kan klare det. Våger ikke, tørr ikke ta sjanser.

Men min erfaring er at når jeg virkelig vil noe og hopper ut i det ukjente uten noen garanti for å lykkes, så får jeg alltid hjelp på veien av en usynlig kraft, kall det gjerne skaper kraften, guider, engler m.m. som skaper en synkronitet av situasjoner og personer som hjelper meg på veien. Derfor brenner jeg sånn for å formidle om denne hjelpen som alltid er der, men som ikke alle har oppdaget enda.

Dit hvor du har din oppmerksomhet, der strømmer energien din. Så hva ønsker du? Og hvor er fokuset ditt? Jeg vet at du kan skape det, bare du fokuserer på din oppmerksomhet og det du ønsker deg nok. Gi slipp på kontrollen, ha tillit og skap i vei!

Det finnes bare en av deg i verden! Ingen kan fylle den rollen og plassen du har bedre enn du! Ingen andre kan være deg! Noen vil kanskje kopiere deg om du gjør det bra eller har noe de ikke har, men de kan likevel ikke gi verden det du kan gi! Så det beste du kan gjøre er å være hundre prosent deg og være lykkelig som den du er! Livet går så utrolig fort, så la ikke misunnelige folk eller destruktive tanker og tvil begrense deg og ditt liv. Du er fantastisk akkurat som den du er!

Følg meg gjerne på facebook om du liker det jeg formidler. Du kommer til min facebookside ved å klikke her.her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen